Sýrové špecle s opečenou cibulkou

Výlet do Alp...

11 února, 2019

Z mých receptů jste určitě již poznali, že mám moc ráda alpskou kuchyni. Špecle se dají kombinovat se spoustou ingrediencí. Nabízím vám sýrové s úžasnou opečenou cibulkou. Recept mám z německého časopisu. Garantuji vám, že budete vrnět blahem!

SÝROVÉ ŠPECLE S OPEČENOU CIBULKOU

Doba přípravy: 50 min.

Doba vaření: do 30 min.

6 porcí:

ŠPECLE:

6 vajec

2 lžičky soli

špetka nastrouhaného muškátového oříšku

100 ml perlivé minerálky (já jsem neměla, obyčejná voda byla dostačující)

400 g polohrubé mouky

 

PŘÍSADY:

4 cibule

100 g másla

150 g tvrdého horského sýra z nepasterizovaného mléka – např. Appenzeller

100 g sýra Gruyère

svazek čerstvé petrželky

 

máslo na vymazání pekáčku

 

Postup:

  1. Prošlehejte vejce se solí a muškátovým oříškem. Přisypejte mouku a v kuchyňském robotu nebo ručním mixérem postupně vypracujte hladké těsto. Zakryjte utěrkou a nechejte 20 minut odpočívat.
  2. Mezitím si připravte cibule. Oloupejte je a nakrájejte na tenké plátky. V nepřilnavé pánvi si rozpusťte máslo a cibule na něm zvolna 15 minut opékejte do hněda. Teplotu regulujte tak, aby se nepřipálily.

  3. Nastrouhejte si nahrubo sýry.
  4. Ve vysokém hrnci uveďte vodu k varu a pomocí cedníku na špecle či halušky protlačujte těsto do vody. Špecle budou hned hotové, trvá to 2 – 3 minuty. Vyplavou na povrch. Uvařené špecle vyjměte děrovanou naběračkou nebo přelijte celý obsah hrnce do cedníku.

  5. Troubu rozehřejte na 150´C.
  6. Pekáček, pánev či hrnec, který můžete dát do trouby, vymažte máslem a přesuňte do něj špecle. Přimíchejte k nim sýry a vložte do trouby. Za pár minut se sýry rozpustí a máte hotovo.
  7. Špecle zasypejte opečenou cibulí a petrželkou a podávejte.

Reklama

Sdílejte: FB ikona

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další příspěvky