Těstoviny se špenátovo – ořechovým pestem
Jednoduše a zdravě...
9 ledna, 2019
Těstovin není nikdy dost, co myslíte? Tyhle máte zase raz dva hotové. Určitě doporučuji použít čerstvé. Pokud byste se rozhodil pro domácí výrobu, recept naleznete zde: Domácí těstoviny
TĚSTOVINY SE ŠPENÁTOVO – OŘECHOVÝM PESTEM
Doba přípravy: 20 min.
Doba vaření: 10 min.
Pro 2 osoby si připravte:
250 g listového špenátu
100 g jader vlašských ořechů
2 stroužky česneku posekané nadrobno
4 lžíce nastrouhaného parmazánu
kůra z 1 citrónu (nejlépe chemicky neošetřeného)
100 ml olivového oleje
sůl
čerstvé široké těstoviny (fettucine, papardelle,…)
Postup:
- Špenát nasekejte na menší kousky a jádra ořechů také. Společně s česnekem, parmazánem a citrónovou kůrou ho vložte do vyšší mixovací nádoby. Zalijte olivovým olejem.
- Těstoviny uvařte v osolené vroucí vodě ´al dente´, tedy na skus.
- Tyčovým mixérem rozmixujte špenát s ostatními surovinami dohladka.
- Do hlubší pánve přesuňte uvařené těstoviny, přilijte trochu vroucí vody, ve které se vařily, a také pesto. Promíchejte a podle chuti dosolte.
Napsat komentář