Těstoviny se špenátovo – ořechovým pestem

Jednoduše a zdravě...

9 ledna, 2019

Těstovin není nikdy dost, co myslíte? Tyhle máte zase raz dva hotové. Určitě doporučuji použít čerstvé. Pokud byste se rozhodil pro domácí výrobu, recept naleznete zde: Domácí těstoviny

 

 

TĚSTOVINY SE ŠPENÁTOVO – OŘECHOVÝM PESTEM

Doba přípravy: 20 min.

Doba vaření: 10 min.

 

 

Pro 2 osoby si připravte:

250 g listového špenátu

100 g jader vlašských ořechů

2 stroužky česneku posekané nadrobno

4 lžíce nastrouhaného parmazánu

kůra z 1 citrónu (nejlépe chemicky neošetřeného)

100 ml olivového oleje

sůl

 

čerstvé široké těstoviny (fettucine, papardelle,…)

 

 

 

 

Postup:

  1. Špenát nasekejte na menší kousky a jádra ořechů také. Společně s česnekem, parmazánem a citrónovou kůrou ho vložte do vyšší mixovací nádoby. Zalijte olivovým olejem.
  2. Těstoviny uvařte v osolené vroucí vodě ´al dente´, tedy na skus.
  3. Tyčovým mixérem rozmixujte špenát s ostatními surovinami dohladka.
  4. Do hlubší pánve přesuňte uvařené těstoviny, přilijte trochu vroucí vody, ve které se vařily, a také pesto. Promíchejte a podle chuti dosolte.

Reklama

Sdílejte: FB ikona

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další příspěvky