Polévka z kořenové zeleniny s červenou čočkou a kvasnicovými knedlíčky
Zdravá, sytá a výživná...
20 listopadu, 2018
Není nad pořádnou zdravou polévku. Tahle je úžasně jednoduchá a vynikající. Když si k ní uvaříte kvasnicové knedlíčky, o něco ji ještě povýšíte a více vás zasytí. Červená čočka dodá vlákninu a polévku krásně zahustí. Na mouku můžete v tomto případě zapomenout.
♥ Samozřejmě když použijete domácí vývar, polévka bude ještě o něco lepší. Já sahám vždy do mrazničky do svých zásob.
POLÉVKA Z KOŘENOVÉ ZELENINY S ČERVENOU ČOČKOU A KVASNICOVÝMI KNEDLÍČKY
Doba přípravy: 20 min.
Doba vaření: 30 min.
Ingredience na 6 porcí:
POLÉVKA:
1 lžíce másla
1 lžíce olivového oleje
1 velká cibule nasekaná nadrobno
3 stroužky česneku
3 mrkve nastrouhané nahrubo
1 velká petržel nastrouhaná nahrubo
2 stonky řapíkatého celeru pokrájeného nadrobno
1,2 l vývaru
½ oloupaného celeru
1 rajče
větvička řapíkatého celeru
hrnek červené čočky
2 stonky jarní cibulky pokrájené na kolečka
sůl
čerstvě mletý pepř
KNEDLÍČKY:
1 lžíce sádla
1 menší, na drobounko pokrájená cibule
1 kostka čerstvého droždí
2 prolisované stroužky česneku
2 vejce
1 lžíce sušené majoránky
strouhanka na zahuštění
sůl
Postup:
- V hrnci rozehřejte máslo s olivovým olejem a pak na nich zpěňte cibuli. Po chvilce přihoďte nožem rozmáčknuté stroužky česneku. Společně chvilku opékejte.
- Na základ přihoďte mrkev, petržel a řapíkatý celer. Restujte 2 minuty a pak zalijte vývarem. Vhoďte celer vcelku, rajče, větvičku řapíku a čočku. Při mírné teplotě vařte pod pokličkou 25 minut.
- Mezitím si připravte knedlíčky. Postup najdete zde: Kvasnicové knedlíčky do polévky
- Před dovařením polévky vhoďte jarní cibulku, podle chuti dosolte a opepřete.
Napsat komentář