Polévka z kořenové zeleniny s červenou čočkou a kvasnicovými knedlíčky

Zdravá, sytá a výživná...

20 listopadu, 2018

Není nad pořádnou zdravou polévku. Tahle je úžasně jednoduchá a vynikající. Když si k ní uvaříte kvasnicové knedlíčky, o něco ji ještě povýšíte a více vás zasytí. Červená čočka dodá vlákninu a polévku krásně zahustí. Na mouku můžete v tomto případě zapomenout.

♥ Samozřejmě když použijete domácí vývar, polévka bude ještě o něco lepší. Já sahám vždy do mrazničky do svých zásob.

 

POLÉVKA Z KOŘENOVÉ ZELENINY S ČERVENOU ČOČKOU A KVASNICOVÝMI KNEDLÍČKY

 

Doba přípravy: 20 min.

Doba vaření: 30 min.

Ingredience na 6 porcí:

 

POLÉVKA:

1 lžíce másla

1 lžíce olivového oleje

1 velká cibule nasekaná nadrobno

3 stroužky česneku

3 mrkve nastrouhané nahrubo

1 velká petržel nastrouhaná nahrubo

2 stonky řapíkatého celeru pokrájeného nadrobno

1,2 l vývaru

½ oloupaného celeru

1 rajče

větvička řapíkatého celeru

hrnek červené čočky

2 stonky jarní cibulky pokrájené na kolečka

sůl

čerstvě mletý pepř

 

 

KNEDLÍČKY:

1 lžíce sádla

1 menší, na drobounko pokrájená cibule

1 kostka čerstvého droždí

2 prolisované stroužky česneku

2 vejce

1 lžíce sušené majoránky

strouhanka na zahuštění

sůl

 

 

 

Postup:

  1. V hrnci rozehřejte máslo s olivovým olejem a pak na nich zpěňte cibuli. Po chvilce přihoďte nožem rozmáčknuté stroužky česneku. Společně chvilku opékejte.
  2. Na základ přihoďte mrkev, petržel a řapíkatý celer. Restujte 2 minuty a pak zalijte vývarem. Vhoďte celer vcelku, rajče, větvičku řapíku a čočku. Při mírné teplotě vařte pod pokličkou 25 minut.
  3. Mezitím si připravte knedlíčky. Postup najdete zde: Kvasnicové knedlíčky do polévky
  4. Před dovařením polévky vhoďte jarní cibulku, podle chuti dosolte a opepřete.

Reklama

Sdílejte: FB ikona

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další příspěvky