Jablečný nepečený dort

Voňavá vzpomínka na podzim...

21 října, 2018

 Nepečené dorty jsou velice oblíbené především u dětí. Rozhodně s nimi ale potěšíte i dospělého. V chladném podzimu si doma zatopte, uvařte kávu nebo čaj a nechte se unášet chutí a vůní šťavnatých jablíček.

 

NEPEČENÝ JABLEČNÝ DORT

Doba přípravy: 30 min.

Doba vaření: 10 min.

 

Na menší dortovou formu o průměru 24 cm:

cca. 1 kg chuťově výrazných jablek

8 lžic třtinového cukru

2 lžíce citrónové šťávy

3 hřebíčky

1 lžička mleté skořice

2 vanilkové pudingy (doporučuji Dr. Oetker – Pravá vanilka)

240 g kulatých piškotů (1 velké balení)

 

 

 

Postup:

  1. Jablka oloupejte a nakrájejte na kostičky. Vhoďte je do hrnce, vsypte cukr a zalijte 200 ml vody. Přidejte citrónovou šťávu, hřebíčky a skořici, promíchejte a přiveďte k varu. Poté stáhněte teplotu a vařte 5 minut.
  2. Vyjměte hřebíčky a jablka částečně rozmačkejte šťouchadlem na brambory.
  3. Do 400 ml studené vody nasypejte pudinkové prášky a rozmíchejte je. Poté směs nalijte do hrnce k jablkům a ještě 2 minuty povařte.
  4. Dortovou formu nejdříve vypláchněte studenou vodou a pak začněte s vrstvami. Na dno naskládejte piškoty, na ně rozetřete třetinu jablečné hmoty. Toto ještě dvakrát zopakujte.
  5. Vložte dort do chladničky nejlépe na celou noc.

Reklama

Sdílejte: FB ikona

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další příspěvky