Jablečný nepečený dort
Voňavá vzpomínka na podzim...
21 října, 2018
Nepečené dorty jsou velice oblíbené především u dětí. Rozhodně s nimi ale potěšíte i dospělého. V chladném podzimu si doma zatopte, uvařte kávu nebo čaj a nechte se unášet chutí a vůní šťavnatých jablíček.
NEPEČENÝ JABLEČNÝ DORT
Doba přípravy: 30 min.
Doba vaření: 10 min.
Na menší dortovou formu o průměru 24 cm:
cca. 1 kg chuťově výrazných jablek
8 lžic třtinového cukru
2 lžíce citrónové šťávy
3 hřebíčky
1 lžička mleté skořice
2 vanilkové pudingy (doporučuji Dr. Oetker – Pravá vanilka)
240 g kulatých piškotů (1 velké balení)
Postup:
- Jablka oloupejte a nakrájejte na kostičky. Vhoďte je do hrnce, vsypte cukr a zalijte 200 ml vody. Přidejte citrónovou šťávu, hřebíčky a skořici, promíchejte a přiveďte k varu. Poté stáhněte teplotu a vařte 5 minut.
- Vyjměte hřebíčky a jablka částečně rozmačkejte šťouchadlem na brambory.
- Do 400 ml studené vody nasypejte pudinkové prášky a rozmíchejte je. Poté směs nalijte do hrnce k jablkům a ještě 2 minuty povařte.
- Dortovou formu nejdříve vypláchněte studenou vodou a pak začněte s vrstvami. Na dno naskládejte piškoty, na ně rozetřete třetinu jablečné hmoty. Toto ještě dvakrát zopakujte.
- Vložte dort do chladničky nejlépe na celou noc.
Napsat komentář