Fašírka

Na doma i na cesty...

4 října, 2018

Znáte fašírku? Je to součást mého dětství, prázdniny na horách, dlouhé cestování autem a svačiny na odpočívadlech… Jak už název, který pochází z němčiny (faschiertes Fleisch) napovídá, jedná se o mleté maso. Složení je podobné jako u karbanátků, jen fašírka se peče „naplacato“ v troubě. U nás se fašírka jedla vždy po studenu s domácími nakládanými okurkami a chlebem.

 

FAŠÍRKA

Doba přípravy: 15 min.

Doba pečení: cca 1 hod.

 

Na 4 porce:

 

1 kg mletého masa – půl na půl hovězího s vepřovým

1 velká cibule nakrájená na drobounko

1 rohlík pokrájený na co nejmenší kostičky

100 ml mléka

100 g slaniny nakrájené na malé kostičky

2 vejce

1 lžíce plnotučné hořčice

2 lžíce strouhanky

1 lžíce sušené majoránky

hrst nasekaných čerstvých bylinek – libeček, pažitka, petrželka

sůl

čerstvě mletý pepř

 

 

Postup:

  1. Všechny ingredience smíchejte. Nejlepší je pracovat rukama, budete mít jistotu, že se vše krásně spojí. Nechejte asi 15 minut odpočinout. Mezitím si rozpalte troubu na 200´C.
  2. Zapékací formu (jednu větší nebo 4 malinké) vymažte olejem a přemístěte do ní hmotu, uhlaďte.
  3. Vložte do trouby a pečte asi hodinu dozlatova.

Reklama

Sdílejte: FB ikona

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další příspěvky