Dýňová polévka s pomerančem

Hřejivá dávka vitamínů...

27 září, 2018

Další verze dýňové polévky je tady. A zase skvělá! Tentokrát jsem do hry zapojila ještě pomeranč. Chuť byla pikantní, zároveň sladká a hřejivá. Polévka se úžasně hodí k chladnému podzimu. Rozhodně vás nasytí a dodá vám pořádnou dávku vitamínů.

♥  Pokud budete polévku podávat menším dětem, množství zázvoru snižte na polovinu.

DÝŇOVÁ POLÉVKA S POMERANČEM

Doba přípravy: 15 min.

Doba vaření: 30 min.

 

Na 6 porcí budete potřebovat:

 

1 máslovou dýni (cca. 1 kg)

3 lžíce olivového oleje

1 cibuli nasekanou nadrobno

2 stroužky česneku pokrájené nadrobno

20 g zázvoru nakrájeného na malé kostičky

1 l vývaru

lístky ze 4 snítek tymiánu

1 lžičku mleté červené papriky

šťávu z 1 pomeranče

200 g zakysané smetany

sůl

čerstvě mletý pepř

1 lžíci čerstvé nasekané majoránky (nebo sušené)

Postup:

  1. Dýni oloupejte, zbavte semínek a nakrájejte na kostky.

  2. Olivový olej rozehřejte a orestujte na něm společně cibuli, česnek a zázvor.
  3. Teď je na řadě dýně. Hoďte ji na základ a opékejte tak dlouho, dokud se neobalí všechny kousky olejem. Nalijte do hrnce vývar. Vsypte tymián a mletou papriku. Snižte teplotu a vařte polévku pod pokličkou asi 20 minut, dokud dýně nezměkne.

  4. Polévku nyní rozmixujte tyčovým mixérem dohladka. Přidejte zakysanou smetanu, pomerančovou šťávu a majoránku, promíchejte a ještě minutu povařte.

Reklama

Sdílejte: FB ikona

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další příspěvky