Dýňová polévka s pomerančem
Hřejivá dávka vitamínů...
27 září, 2018
Další verze dýňové polévky je tady. A zase skvělá! Tentokrát jsem do hry zapojila ještě pomeranč. Chuť byla pikantní, zároveň sladká a hřejivá. Polévka se úžasně hodí k chladnému podzimu. Rozhodně vás nasytí a dodá vám pořádnou dávku vitamínů.
♥ Pokud budete polévku podávat menším dětem, množství zázvoru snižte na polovinu.
DÝŇOVÁ POLÉVKA S POMERANČEM
Doba přípravy: 15 min.
Doba vaření: 30 min.
Na 6 porcí budete potřebovat:
1 máslovou dýni (cca. 1 kg)
3 lžíce olivového oleje
1 cibuli nasekanou nadrobno
2 stroužky česneku pokrájené nadrobno
20 g zázvoru nakrájeného na malé kostičky
1 l vývaru
lístky ze 4 snítek tymiánu
1 lžičku mleté červené papriky
šťávu z 1 pomeranče
200 g zakysané smetany
sůl
čerstvě mletý pepř
1 lžíci čerstvé nasekané majoránky (nebo sušené)
Postup:
- Dýni oloupejte, zbavte semínek a nakrájejte na kostky.
- Olivový olej rozehřejte a orestujte na něm společně cibuli, česnek a zázvor.
- Teď je na řadě dýně. Hoďte ji na základ a opékejte tak dlouho, dokud se neobalí všechny kousky olejem. Nalijte do hrnce vývar. Vsypte tymián a mletou papriku. Snižte teplotu a vařte polévku pod pokličkou asi 20 minut, dokud dýně nezměkne.
- Polévku nyní rozmixujte tyčovým mixérem dohladka. Přidejte zakysanou smetanu, pomerančovou šťávu a majoránku, promíchejte a ještě minutu povařte.
Napsat komentář