Švestkový koláč s náplní
Zdravěji se špaldou...
16 září, 2018
Další švestkový koláč. Myslím, že jich není nikdy dost. Tento recept pochází z Rakouska. Koláč je nádherně vláčný a určitě vás nezklame. Mě trochu překvapila konzistence těsta, ale to je špaldou. Chutná skvěle.
ŠVESTKOVÝ KOLÁČ S NÁPLNÍ
Doba přípravy: 30 min.
Doba pečení: 25 min.
Na 1 plech (asi 20 kousků):
TĚSTO:
200 g celozrnné špaldové mouky
200 g hladké mouky
1 kypřící prášek do pečiva
125 ml mléka
125 ml rostlinného oleje
100 g cukru krupice
250 g tvarohu (ne ve vaničce)
NÁPLŇ:
250 g tvarohu
250 g mascarpone
100 g změklého másla
125 g cukru krupice
1 vanilkový puding (použijete prášek)
1 vejce
700 g švestek
Postup:
- Veškeré suroviny na těsto zpracujte dohromady (nejlépe v robotu) a poté rozprostřete na plech vyložený pečicím papírem. Troubu si rozehřejte na 200´C, horkovzdušnou na 180´C.
- Ingredience na náplň vymíchejte dohladka. Náplň pak natřete rovnoměrně na těsto.
- Švestky omyjte, rozpulte a vypeckujte. Naskládejte je pravidelně na náplň.
- Plech vložte do vyhřáté trouby a pečte asi 25 minut.
Napsat komentář