Švestkový koláč s náplní

Zdravěji se špaldou...

16 září, 2018

Další švestkový koláč. Myslím, že jich není nikdy dost. Tento recept pochází z Rakouska. Koláč je nádherně vláčný a určitě vás nezklame. Mě trochu překvapila konzistence těsta, ale to je špaldou. Chutná skvěle.

 

 

ŠVESTKOVÝ KOLÁČ S NÁPLNÍ

Doba přípravy: 30 min.

Doba pečení: 25 min.

Na 1 plech (asi 20 kousků):

 

TĚSTO:

200 g celozrnné špaldové mouky

200 g hladké mouky

1 kypřící prášek do pečiva

125 ml mléka

125 ml rostlinného oleje

100 g cukru krupice

250 g tvarohu (ne ve vaničce)

 

NÁPLŇ:

250 g tvarohu

250 g mascarpone

100 g změklého másla

125 g cukru krupice

1 vanilkový puding (použijete prášek)

1 vejce

 

700 g švestek

 

 

 

Postup:

  1. Veškeré suroviny na těsto zpracujte dohromady (nejlépe v robotu) a poté rozprostřete na plech vyložený pečicím papírem. Troubu si rozehřejte na 200´C, horkovzdušnou na 180´C.
  2. Ingredience na náplň vymíchejte dohladka. Náplň pak natřete rovnoměrně na těsto.
  3. Švestky omyjte, rozpulte a vypeckujte. Naskládejte je pravidelně na náplň.

  4. Plech vložte do vyhřáté trouby a pečte asi 25 minut.

Reklama

Sdílejte: FB ikona

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další příspěvky