Polévka z růžičkové kapusty a kedlubny

Polévka plná vitamínů...

11 září, 2018

Další jednoduchá zeleninová polévka, která je plná vitamínů a máte ji hotovou raz dva. Vymyslela jsem ji spontánně a celé rodině moc chutnala. Růžičková kapusta je velice zdravá. Já ji mám ráda ve všech podobách. Zásadou při její přípravě je, že ji nesmíte převařit. 

 

  

POLÉVKA Z RŮŽIČKOVÉ KAPUSTY A KEDLUBNY

Doba přípravy: 15 min.

Doba vaření: 20 min.

Na 6 porcí si připravte:

400 g čerstvé růžičkové kapusty

1 velkou kedlubnu

1 lžíci olivového oleje

1 lžíci másla

1 cibuli nakrájenou na kostičky

2 stroužky česneku

1 l vývaru

sůl

čerstvě mletý pepř

 

 

Postup:

  1. Růžičkovou kapustu omyjte, zbavte ji horních slupek a odkrájejte konečky. Kedlubnu oloupejte a nakrájejte na kostičky.
  2. Na oleji a másle nechejte zesklovatět cibuli a pak k ní přihoďte česnek, který rozmáčknete nožem. Restujte společně asi minutu.

  3. Na základ hoďte kapustičky a kedlubnu. Promíchejte a opékejte asi 3 minuty. Poté zalijte vývarem a pod pokličkou vařte při mírné teplotě 15 minut. Nakonec polévku rozmixujte tyčovým mixérem.
  4. Podle chuti dosolte. Na talíři dochuťte ještě pepřem. Pro hezký efekt můžete zprudka orestovat kousek kapustičky a plátek kedlubny na ozdobu.

Reklama

Sdílejte: FB ikona

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další příspěvky