Polévka z růžičkové kapusty a kedlubny
Polévka plná vitamínů...
11 září, 2018
Další jednoduchá zeleninová polévka, která je plná vitamínů a máte ji hotovou raz dva. Vymyslela jsem ji spontánně a celé rodině moc chutnala. Růžičková kapusta je velice zdravá. Já ji mám ráda ve všech podobách. Zásadou při její přípravě je, že ji nesmíte převařit.
POLÉVKA Z RŮŽIČKOVÉ KAPUSTY A KEDLUBNY
Doba přípravy: 15 min.
Doba vaření: 20 min.
Na 6 porcí si připravte:
400 g čerstvé růžičkové kapusty
1 velkou kedlubnu
1 lžíci olivového oleje
1 lžíci másla
1 cibuli nakrájenou na kostičky
2 stroužky česneku
1 l vývaru
sůl
čerstvě mletý pepř
Postup:
- Růžičkovou kapustu omyjte, zbavte ji horních slupek a odkrájejte konečky. Kedlubnu oloupejte a nakrájejte na kostičky.
- Na oleji a másle nechejte zesklovatět cibuli a pak k ní přihoďte česnek, který rozmáčknete nožem. Restujte společně asi minutu.
- Na základ hoďte kapustičky a kedlubnu. Promíchejte a opékejte asi 3 minuty. Poté zalijte vývarem a pod pokličkou vařte při mírné teplotě 15 minut. Nakonec polévku rozmixujte tyčovým mixérem.
- Podle chuti dosolte. Na talíři dochuťte ještě pepřem. Pro hezký efekt můžete zprudka orestovat kousek kapustičky a plátek kedlubny na ozdobu.
Leave a Reply