Gnocchi s kuřetem a majoránkovou omáčkou
Úžasně voňavé pochutnání...
4 září, 2018
Recept na gnocchi (čti ňoky) jako takové teprve chystám, dnes půjde hlavně o skvělou omáčku, která se k nim báječně hodí. Když si koupíte kvalitní bramborové gnocchi, nešlápnete vedle.
GNOCCHI S KUŘETEM A MAJORÁNKOVOU OMÁČKOU
Doba přípravy: 15 min.
Doba vaření: 20 min.
Pro 4 osoby si připravte:
2 lžíce olivového oleje
3 velká kuřecí prsa
2 velké stroužky česneku
sůl
čerstvě mletý pepř
asi 20 dkg dušené šunky vcelku nakrájené na silné proužky
200 ml smetany
lžíce majoránky – čerstvé nebo sušené
hrst čerstvé nasekané bazalky
gnocchi
parmazán k podávání
Postup:
- Kuřecí prsa omyjte, osušte a nakrájejte na malé plátky. Osolte a opepřete je a dejte opéct na rozpálený olej hlubší pánvi. Asi po 5 minutách přimíchejte šunku.
- Ztlumte teplotu a 5 minut před koncem prolisujte do pánve česnek. Promíchejte a zvolna opékejte maso téměř dozlatova. Pozor, aby se česnek nepřipálil.
- Když je maso hotové, vlijte do pánve smetanu a nasypejte bylinky. Promíchejte.
- Uvařte gnocchi a pak je podávejte s hotovou omáčkou zasypané strouhaným parmazánem.
Napsat komentář