Pečený pstruh s kořenovou zeleninou
Křehká a jemná rybička...
26 srpna, 2018
Pstruh je jedna z nejčastějších ryb, které se objevují na stolech v našich zeměpisných šířkách. A já ho mám moc ráda. Jeho jemné maso nechávám vyniknout tak, že nekombinuji moc chutí a nepoužívám žádné koření kromě čerstvých bylinek, soli a pepře. Pokud koupíte vykuchané pstruhy, příprava bude bleskurychlá.
PEČENÝ PSTRUH S KOŘENOVOU ZELENINOU
Doba přípravy: 25 min.
Doba pečení: 20 min.
Ingredience na 2 porce:
2 pstruzi
6 lžic olivového oleje
hrubá mořská sůl
hrst nasekaných čerstvých bylinek – např. tymián, šalvěj, máta a pažitka
šťáva z půlky citrónu
4 lžíce másla
čerstvě mletý pepř
3 mrkve nakrájené na tenké hranolky
¼ celeru nakrájeného na tenké hranolky
Postup:
- Ryby omyjte a pokud je potřeba, vykuchejte. Troubu předehřejte na 200´C.
- Položte pstruhy na pekáč a nalijte na ně i kolem nich olivový olej. Kolem rozprostřete kořenovou zeleninu.
- Nasolte ryby zevnitř i zvenku. Do jejich dutin vložte i po lžíci másla a část bylinek. Máslo poklaďte také na kůži. Zbytek bylinek nasypejte navrch. Pokapejte citrónem a zasypejte zlehka čerstvě mletým pepřem.
- Vložte pekáč do trouby a pečte 20 minut. Podávejte třeba s opečenými bramborami.
Napsat komentář