Pečený pstruh s kořenovou zeleninou

Křehká a jemná rybička...

26 srpna, 2018

Pstruh je jedna z nejčastějších ryb, které se objevují na stolech v našich zeměpisných šířkách. A já ho mám moc ráda. Jeho jemné maso nechávám vyniknout tak, že nekombinuji moc chutí a nepoužívám žádné koření kromě čerstvých bylinek, soli a pepře. Pokud koupíte vykuchané pstruhy, příprava bude bleskurychlá.

 

 

PEČENÝ PSTRUH S KOŘENOVOU ZELENINOU

Doba přípravy: 25 min.

Doba pečení: 20 min.

 

Ingredience na 2 porce:

2 pstruzi

6 lžic olivového oleje

hrubá mořská sůl

hrst nasekaných čerstvých bylinek – např. tymián, šalvěj, máta a pažitka

šťáva z půlky citrónu

4 lžíce másla

čerstvě mletý pepř

3 mrkve nakrájené na tenké hranolky

¼ celeru nakrájeného na tenké hranolky

 

 

Postup:

  1. Ryby omyjte a pokud je potřeba, vykuchejte. Troubu předehřejte na 200´C.
  2. Položte pstruhy na pekáč a nalijte na ně i kolem nich olivový olej. Kolem rozprostřete kořenovou zeleninu.
  3. Nasolte ryby zevnitř i zvenku. Do jejich dutin vložte i po lžíci másla a část bylinek. Máslo poklaďte také na kůži. Zbytek bylinek nasypejte navrch. Pokapejte citrónem a zasypejte zlehka čerstvě mletým pepřem.

  4. Vložte pekáč do trouby a pečte 20 minut. Podávejte třeba s opečenými bramborami.

 

Reklama

Sdílejte: FB ikona

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další příspěvky