Sezamové bagetky

Není nad domácí pečivo...

24 srpna, 2018

Nevím, jak vy, ale já mám domácí pečivo moc ráda. Bagetky můžete upéct na několik způsobů. Já jsem na tyto použila těsto podle Ivy Trhoňové z knihy Ruce v mouce. Bagetky jsou vláčné i druhý den!

 

 

SEZAMOVÉ BAGETKY

 

Doba přípravy: 20 min. + 1 hod. a 20 min. na kynutí

Doba pečení: 25 min.

 

 

Na 4 střední bagety:

 

250 g vody

1 lžička cukru

40 g sádla

40 g žitné celozrnné mouky

150 g špaldové mouky

240 g hladké mouky

2 lžičky soli

50 g sezamových semínek

15 g čerstvého droždí

 

Postup:

  1. Těsto můžete nechat vyrobit domácí pekárnu, pokud ji máte. Pokud ne, do mísy nalijte vodu, rozdrobte do ní droždí a nasypejte cukr a trochu mouky. Promíchejte a nechejte 20 minut stát, dokud nevzejde kvásek.
  2. Nyní nasypejte do mísy zbytek surovin a uhněťte hladké těsto. Nechejte jej pak asi hodinu vykynout.
  3. Na pomoučněném válu ještě rukama propracujte těsto a rozdělte ho pak na 4 díly. Vytvarujte bagetky (válečky).

  4. Rozehřejte si troubu na 200´C.
  5. Na plech vyložený pečicím papírem položte bagetky a nechejte je ještě 20 minut nakynout. Pak je potřete vodou a vložte do rozpálené trouby. Pečte 20 minut.

Reklama

Sdílejte: FB ikona

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další příspěvky