Sezamové bagetky
Není nad domácí pečivo...
24 srpna, 2018
Nevím, jak vy, ale já mám domácí pečivo moc ráda. Bagetky můžete upéct na několik způsobů. Já jsem na tyto použila těsto podle Ivy Trhoňové z knihy Ruce v mouce. Bagetky jsou vláčné i druhý den!
SEZAMOVÉ BAGETKY
Doba přípravy: 20 min. + 1 hod. a 20 min. na kynutí
Doba pečení: 25 min.
Na 4 střední bagety:
250 g vody
1 lžička cukru
40 g sádla
40 g žitné celozrnné mouky
150 g špaldové mouky
240 g hladké mouky
2 lžičky soli
50 g sezamových semínek
15 g čerstvého droždí
Postup:
- Těsto můžete nechat vyrobit domácí pekárnu, pokud ji máte. Pokud ne, do mísy nalijte vodu, rozdrobte do ní droždí a nasypejte cukr a trochu mouky. Promíchejte a nechejte 20 minut stát, dokud nevzejde kvásek.
- Nyní nasypejte do mísy zbytek surovin a uhněťte hladké těsto. Nechejte jej pak asi hodinu vykynout.
- Na pomoučněném válu ještě rukama propracujte těsto a rozdělte ho pak na 4 díly. Vytvarujte bagetky (válečky).
- Rozehřejte si troubu na 200´C.
- Na plech vyložený pečicím papírem položte bagetky a nechejte je ještě 20 minut nakynout. Pak je potřete vodou a vložte do rozpálené trouby. Pečte 20 minut.
Leave a Reply