Čokoládový štrůdl
Rozmazlujte své děti i sebe...
21 srpna, 2018
Jak dostat do mé dcerky štrůdl? Vyměnit jablka za čokoládu. Snad si najde cestu i ke klasice, když z tohoto závinu byla nadšená! Je to tak jednoduché a tak báječné! A přípravu zvládnou i děti.
ČOKOLÁDOVÝ ŠTRŮDL
Doba přípravy: 15 min.
Doba pečení: 15 min.
Ingredience:
1 balení předem vyváleného listového těsta (275 g)
1 tabulka hořké čokolády (já jsem použila Lindt 87%)
1 tabulka bílé čokolády (já jsem použila Milku)
1 rozšlehané vejce na potření
2 lžíce mandlových plátků
Postup:
- Předehřejte si troubu na 200´C, horkovzdušnou na 180´C.
- Listové těsto rozrolujte a položte na plech. Doprostřed položte tabulku hořké čokolády a na ni našikmo rozlomenou bílou čokoládu. Odřízněte z každé strany těsta 5 cm. Z odříznutých krajů třeba upečte slané tyčinky, jako jsem to udělala já. Tyčinky z listového těsta
- Okraje nyní rozkrájejte na tenké proužky a střídavě je přehněte přes tabulky čokolády. Jemně je k sobě vždy přimáčkněte.
- Potřete závin rozšlehaným vejcem a zasypejte plátky mandlí.
- Vložte plech do trouby a pečte dozlatova asi 15 minut. Po vychladnutí můžete posypat moučkovým cukrem.
Napsat komentář