Čokoládový štrůdl

Rozmazlujte své děti i sebe...

21 srpna, 2018

Jak dostat do mé dcerky štrůdl? Vyměnit jablka za čokoládu. Snad si najde cestu i ke klasice, když z tohoto závinu byla nadšená! Je to tak jednoduché a tak báječné! A přípravu zvládnou i děti.

 

 

ČOKOLÁDOVÝ ŠTRŮDL

Doba přípravy: 15 min.

Doba pečení:  15 min.

Ingredience:

1 balení předem vyváleného listového těsta (275 g)

1 tabulka hořké čokolády (já jsem použila Lindt 87%)

1 tabulka bílé čokolády (já jsem použila Milku)

1 rozšlehané vejce na potření

2 lžíce mandlových plátků

 

Postup:

  1. Předehřejte si troubu na 200´C, horkovzdušnou na 180´C.
  2. Listové těsto rozrolujte a položte na plech. Doprostřed položte tabulku hořké čokolády a na ni našikmo rozlomenou bílou čokoládu. Odřízněte z každé strany těsta 5 cm. Z odříznutých krajů třeba upečte slané tyčinky, jako jsem to udělala já. Tyčinky z listového těsta

  3. Okraje nyní rozkrájejte na tenké proužky a střídavě je přehněte přes tabulky čokolády. Jemně je k sobě vždy přimáčkněte.

  4. Potřete závin rozšlehaným vejcem a zasypejte plátky mandlí.

  5. Vložte plech do trouby a pečte dozlatova asi 15 minut. Po vychladnutí můžete posypat moučkovým cukrem.

Reklama

Sdílejte: FB ikona

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další příspěvky