Cuketové tagliatelle

Tak trochu jiné tagliatelle...

29 července, 2018

Pokud znáte tagliatelle jen v podobě těstovin, pak zkuste zeleninovou variantu. Nebudete litovat. Vymyslela jsem pro tentokrát tuto kombinaci a rozhodně budou následovat další. Úžasné je, jak lehce se po snědení téhle dobroty budete cítit. A příprava? Za pár minut je jídlo na stole!

 

CUKETOVÉ TAGLIATELLE

Doba přípravy: 10 min.

Doba vaření: 10 min.

Ingredience na 2 porce:

 

2 cukety

2 lžíce olivového oleje

2 velké stroužky česneku nasekané nadrobno

½ chilli papričky po (bez semínek)

2 lžíce piniových semínek

50 ml bílého vína

sůl

čerstvě mletý pepř

kůra z 1 citrónu

8 lžic nastrouhaného sýra pecorino, případně parmazánu

 

Postup:

  1. Cukety podélně rozřízněte a pak je škrabkou na brambory nakrájejte na dlouhé proužky.

  2. Na rozehřátém olivovém oleji opečte krátce česnek a pak k němu přidejte cuketu a chilli papričku. Promíchejte, minutu opékejte zprudka. Osolte, opepřete a podlijte vínem.

  3. Když se víno z poloviny odpaří, vsypejte piniová semínka a citrónovou kůru. Opékejte ještě minutu a nakonec vmíchejte nastrouhaný sýr.

Reklama

Sdílejte: FB ikona

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další příspěvky