Cuketové tagliatelle
Tak trochu jiné tagliatelle...
29 července, 2018
Pokud znáte tagliatelle jen v podobě těstovin, pak zkuste zeleninovou variantu. Nebudete litovat. Vymyslela jsem pro tentokrát tuto kombinaci a rozhodně budou následovat další. Úžasné je, jak lehce se po snědení téhle dobroty budete cítit. A příprava? Za pár minut je jídlo na stole!
CUKETOVÉ TAGLIATELLE
Doba přípravy: 10 min.
Doba vaření: 10 min.
Ingredience na 2 porce:
2 cukety
2 lžíce olivového oleje
2 velké stroužky česneku nasekané nadrobno
½ chilli papričky po (bez semínek)
2 lžíce piniových semínek
50 ml bílého vína
sůl
čerstvě mletý pepř
kůra z 1 citrónu
8 lžic nastrouhaného sýra pecorino, případně parmazánu
Postup:
- Cukety podélně rozřízněte a pak je škrabkou na brambory nakrájejte na dlouhé proužky.
- Na rozehřátém olivovém oleji opečte krátce česnek a pak k němu přidejte cuketu a chilli papričku. Promíchejte, minutu opékejte zprudka. Osolte, opepřete a podlijte vínem.
- Když se víno z poloviny odpaří, vsypejte piniová semínka a citrónovou kůru. Opékejte ještě minutu a nakonec vmíchejte nastrouhaný sýr.
Napsat komentář