Pikantní houbová polévka

Báječná změna...

24 července, 2018

Když vařím pokrmy z hub, jsou převážně jemné, krémové, neobsahují moc surovin. Tentokrát mě napadlo spojení s rajčaty a mletou paprikou. Pokus vyšel opravdu skvěle a já vám tuhle polévku doporučuji. Je vydatnější, proto ji podávejte k nějakému lehčímu druhému chodu nebo jako večeři. 

 ♥ Opět připomínám… Použijte rozhodně vývar, dá polévce šmrnc. Jak tady často zmiňuji, já si vývar vařím do zásoby do mrazničky. 

 

PIKANTNÍ HOUBOVÁ POLÉVKA

Doba přípravy: 15 min.

Doba vaření: 25 min.

Na 4 porce budete potřebovat:

 

2 lžíce olivového oleje

2 hrsti na kostičky pokrájených lesních hub (čerstvých či mražených)

1 velkou cibuli nasekanou nadrobno

2 stroužky česneku

2 měkká rajčata

sůl

čerstvě mletý pepř

1 zarovnanou lžíci mleté papriky

1 l vývaru

1 lžíci majoránky (ideálně kombinace čerstvé se sušenou)

200 ml smetany ke šlehání

hrst čerstvé petrželky

 

 

Postup:

  1. Pokrájené houby opékejte v hrnci s nepřilnavým dnem na olivovém oleji asi 2 minuty. Pak k nim nasypejte cibuli a prolisujte česnek. Restujte společně další 3 minuty.

  2. Mezitím si oloupejte rajčata a nakrájejte je na kostičky. Pak je přihoďte do hrnce, promíchejte, osolte, opepřete a zasypejte paprikou.
  3. Základ zalijte vývarem a při mírné teplotě vařte 15 minut.
  4. 5 minut před dokončením vsypejte majoránku a ještě provařte. Nakonec vmíchejte smetanu. Ozdobte petrželkou a podávejte.

Reklama

Sdílejte: FB ikona

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další příspěvky