Pikantní houbová polévka
Báječná změna...
24 července, 2018
Když vařím pokrmy z hub, jsou převážně jemné, krémové, neobsahují moc surovin. Tentokrát mě napadlo spojení s rajčaty a mletou paprikou. Pokus vyšel opravdu skvěle a já vám tuhle polévku doporučuji. Je vydatnější, proto ji podávejte k nějakému lehčímu druhému chodu nebo jako večeři.
♥ Opět připomínám… Použijte rozhodně vývar, dá polévce šmrnc. Jak tady často zmiňuji, já si vývar vařím do zásoby do mrazničky.
PIKANTNÍ HOUBOVÁ POLÉVKA
Doba přípravy: 15 min.
Doba vaření: 25 min.
Na 4 porce budete potřebovat:
2 lžíce olivového oleje
2 hrsti na kostičky pokrájených lesních hub (čerstvých či mražených)
1 velkou cibuli nasekanou nadrobno
2 stroužky česneku
2 měkká rajčata
sůl
čerstvě mletý pepř
1 zarovnanou lžíci mleté papriky
1 l vývaru
1 lžíci majoránky (ideálně kombinace čerstvé se sušenou)
200 ml smetany ke šlehání
hrst čerstvé petrželky
Postup:
- Pokrájené houby opékejte v hrnci s nepřilnavým dnem na olivovém oleji asi 2 minuty. Pak k nim nasypejte cibuli a prolisujte česnek. Restujte společně další 3 minuty.
- Mezitím si oloupejte rajčata a nakrájejte je na kostičky. Pak je přihoďte do hrnce, promíchejte, osolte, opepřete a zasypejte paprikou.
- Základ zalijte vývarem a při mírné teplotě vařte 15 minut.
- 5 minut před dokončením vsypejte majoránku a ještě provařte. Nakonec vmíchejte smetanu. Ozdobte petrželkou a podávejte.
Napsat komentář