Meruňkový koláč s náplní a drobenkou

Dokonalý letní moučník...

19 července, 2018

Opět inspirace z Rakouska. Naprosto úžasný koláč, ve kterém se snoubí sladké s kyselým, křupavé s vláčným. Rozhodně stojí za pokus. N a přípravě není vůbec nic složitého, těsto i náplň máte raz dva. 

 

MERUŇKOVÝ KOLÁČ S DROBENKOU

Doba přípravy: do 30 min.

Doba pečení: 35 – 40 min.

 

Na 1 velkou dortovou formu:

 

TĚSTO:

500 g polohrubé mouky

1 balíček kypřícího prášku

250 g moučkového cukru

150 g másla

2 vejce

 

NÁPLŇ:

250 g čerstvého sýra (já jsem použila Président)

1 zakysaná smetana

1 balíček vanilkového cukru

50 g cukru moučka

2 vejce

šťáva a kůra z ½ citrónu (nejlépe chemicky neošetřeného)

50 g mletých mandlí

 

cca. 600 g meruněk

 

Postup:

  1. Ze všech ingrediencí na těsto vytvořte drobenku. 2/3 drobenky pak natlačte na dno dortové rozevírací formy.

  2. Rozehřejte si troubu na 180´C, horkovzdušnou na 160´C.
  3. Suroviny na náplň vymíchejte v hladkou hmotu, kterou pak rozetřete na těsto ve formě.
  4. Meruňky omyjte, vypeckujte a rozdělte na půlky. Ty vyskládejte na náplň.

  5. Zasypejte meruňky zbývající třetinou drobenky.

  6. Pečte v rozehřáté troubě asi 35 – 40 minut dozlatova. Koláč krájejte až po vychladnutí.

Reklama

Sdílejte: FB ikona

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další příspěvky