Meruňkový koláč s náplní a drobenkou
Dokonalý letní moučník...
19 července, 2018
Opět inspirace z Rakouska. Naprosto úžasný koláč, ve kterém se snoubí sladké s kyselým, křupavé s vláčným. Rozhodně stojí za pokus. N a přípravě není vůbec nic složitého, těsto i náplň máte raz dva.
MERUŇKOVÝ KOLÁČ S DROBENKOU
Doba přípravy: do 30 min.
Doba pečení: 35 – 40 min.
Na 1 velkou dortovou formu:
TĚSTO:
500 g polohrubé mouky
1 balíček kypřícího prášku
250 g moučkového cukru
150 g másla
2 vejce
NÁPLŇ:
250 g čerstvého sýra (já jsem použila Président)
1 zakysaná smetana
1 balíček vanilkového cukru
50 g cukru moučka
2 vejce
šťáva a kůra z ½ citrónu (nejlépe chemicky neošetřeného)
50 g mletých mandlí
cca. 600 g meruněk
Postup:
- Ze všech ingrediencí na těsto vytvořte drobenku. 2/3 drobenky pak natlačte na dno dortové rozevírací formy.
- Rozehřejte si troubu na 180´C, horkovzdušnou na 160´C.
- Suroviny na náplň vymíchejte v hladkou hmotu, kterou pak rozetřete na těsto ve formě.
- Meruňky omyjte, vypeckujte a rozdělte na půlky. Ty vyskládejte na náplň.
- Zasypejte meruňky zbývající třetinou drobenky.
- Pečte v rozehřáté troubě asi 35 – 40 minut dozlatova. Koláč krájejte až po vychladnutí.
Napsat komentář