Kuřecí stehna v hořčičném kabátku

Šťavnaté kuřátko s výraznou chutí...

22 června, 2018

Moje děti milují pečené kuře. Snažím se klasiku občas pozměnit. Včera jsem zkusila zapojit hořčici, kterou dávám normálně na králičí maso nebo roštěnou. Chuť byla úžasná!

Kuře kupuji zásadně v řeznictví nebo ve farmářském obchodě. Chutná opravdu jinak.

 

PEČENÁ KUŘECÍ STEHNA  V HOŘČIČNÉM KABÁTKU

 

Doba přípravy: 20 min.

Doba pečení: 1, 5 hod.

 

Na 4 porce budete potřebovat:

 

4 kuřecí čtvrtky

sůl

10 lžic olivového oleje

2 lžíce dijonské hořčice

3 velké stroužky česneku

lístky ze 4 snítek tymiánu

100 ml bílého vína

4 plátky másla

 

Postup:

  1. Kuřecí čtvrtky omyjte, osušte a osolte. Rozpalte troubu na 220´C.
  2. Do široké mísy nebo hlubokého talíře nalijte 5 lžic olivového oleje, přidejte hořčici, prolisujte česnek a nasypejte tymiánové lístky.

  3. Maso potřete ze všech stran vzniklou marinádou.
  4. Do pekáče nalijte 5 lžic olivového oleje, položte na něj stehna a podlijte bílým vínem. Vložte do rozpálené trouby a pečte 1 hodinu pod víkem.

  5. Půl hodiny před koncem odkryjte víko, podle potřeby podlijte vroucí vodou a na každý kousek kuřete položte plátek másla. Stáhněte teplotu na 180´C a dopečte do zlatavé kůrky.
  6. Kuřecí stehna podávejte třeba s opečenými bramborami. Moje děti jim říkají penízky.

Reklama

Sdílejte: FB ikona

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další příspěvky