Jemný meruňkový koláč

Šťavnaté a voňavé zakousnutí...

14 června, 2018

Meruňky miluji v jakékoliv podobě. V koláči jsou vždycky vláčné a šťavnaté. Přináším vám jednoduchý recept, který máte raz dva. Je to koláč, kterým potěšíte každého a po kterém se rychle zapráší.

♥ Klidně si zdvojnásobte množství ingrediencí a upečte si velký plech.

 

JEMNÝ MERUŇKOVÝ KOLÁČ

Doba přípravy: 20 min.

Doba pečení: 30 min.

Na malý hluboký plech 36 x 25 cm:

 

125 g másla

125 moučkového cukru

½ vanilkového cukru

3 žloutky

1 lžíce rumu

kůra z jednoho citrónu (nejlépe chemicky neošetřeného)

sníh ze 3 bílků

špetka soli

250 g hladké mouky

8 meruněk – vypeckovaných a rozpůlených

 

 

Postup:

  1. Rozehřejte si troubu na 180´C, horkovzdušnou na 160´C.
  2. Nejdříve vyšlehejte máslo s oběma cukry. Poté vmíchejte pomalu žloutky, rum a citrónovou kůru.
  3. Do žloutkového základu přimíchávejte sníh střídavě s moukou – nejlépe prosátou, zaručí nadýchanost.
  4. Vylijte těsto na plech vyložený pečicím papírem. Na těsto vyskládejte meruňky a jemně je vmáčkněte.

  5. Vložte plech do trouby a pečte koláč asi 30 – 35 min. Pomocí zapíchnuté špejle poznáte, jestli je koláč už upečený. Když ji vyjmete bez drobečků, máte hotovo.

Reklama

Sdílejte: FB ikona

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další příspěvky