Sugo di pomodoro (rajčatová omáčka)
Bez suga není italské kuchyně...
11 června, 2018
Slavná italská omáčka, která nemůže chybět na těstovinách nebo na pizze. Je jedním z hlavních pilířů italské kuchyně. Opravdu se nedá srovnat s kečupem nebo podobnými náhražkami. Dejte si trochu práce a pochopíte, o čem mluvím. Navíc na sebe budete opravdu pyšní.
♥ Pokud si chcete sugo navařit ve větším množství do zásoby, což doporučuji, jednoduše jím naplňte sklenice a zavařte ho.
♥ Pokud máte opravdu skvělá čerstvá rajčata, nakombinujte je napůl s konzervovanými.
SUGO DI POMODORO (RAJČATOVÁ OMÁČKA)
Doba přípravy: 20 min.
Doba vaření: 1 a 1/4 hod.
Ingredience:
2 lžíce co nejlepšího olivového oleje
1 menší cibule nakrájená na kostičky
1 mrkev nakrájená na kostičky
2 stonky řapíkatého celeru nakrájené na kousky
500 g konzervovaných rajčat (Valfrutta) – případně polovina čerstvých
20 g másla
½ lžičky cukru
sůl
malá hrst čerstvé bazalky
Postup:
- Na olivovém oleji orestujte společně cibuli, mrkev a řapíkatý celer. Když zesklovatí, přihoďte k nim rajčata. Ztlumte teplotu na minimum a za občasného podlévání trochou vroucí vody duste pod pokličkou 45 minut.
- Vezměte síto a omáčku pečlivě propasírujte. Poté ji ještě 20 minut povařte. Osolte, přidejte i cukr a nakonec zjemněte máslem. Poté do ní nasypejte nadrobno posekanou bazalku a v klidu nechte dojít.
Leave a Reply