Sugo di pomodoro (rajčatová omáčka)

Bez suga není italské kuchyně...

11 června, 2018

Slavná italská omáčka, která nemůže chybět na těstovinách nebo na pizze. Je jedním z hlavních pilířů italské kuchyně. Opravdu se nedá srovnat s kečupem nebo podobnými náhražkami. Dejte si trochu práce a pochopíte, o čem mluvím. Navíc na sebe budete opravdu pyšní.

♥ Pokud si chcete sugo navařit ve větším množství do zásoby, což doporučuji, jednoduše jím naplňte sklenice a zavařte ho.

♥ Pokud máte opravdu skvělá čerstvá rajčata, nakombinujte je napůl s konzervovanými.

 

SUGO DI POMODORO (RAJČATOVÁ OMÁČKA)

 

Doba přípravy: 20 min.

Doba vaření: 1 a 1/4 hod.

 

Ingredience:

 

2 lžíce co nejlepšího olivového oleje

1 menší cibule nakrájená na kostičky

1 mrkev nakrájená na kostičky

2 stonky řapíkatého celeru nakrájené na kousky

500 g konzervovaných rajčat (Valfrutta) – případně polovina čerstvých

20 g másla

½ lžičky cukru

sůl

malá hrst čerstvé bazalky

 

Postup:

  1. Na olivovém oleji orestujte společně cibuli, mrkev a řapíkatý celer. Když zesklovatí, přihoďte k nim rajčata. Ztlumte teplotu na minimum a za občasného podlévání trochou vroucí vody duste pod pokličkou 45 minut.
  2. Vezměte síto a omáčku pečlivě propasírujte. Poté ji ještě 20 minut povařte. Osolte, přidejte i cukr a nakonec zjemněte máslem. Poté do ní nasypejte nadrobno posekanou bazalku a v klidu nechte dojít.

Reklama

Sdílejte: FB ikona

Leave a Reply

Další příspěvky