Chřestové placičky

Zdravé rovná se dobré...

Květen 29, 2018

 Jsem takový ten „placičkový“ typ. Miluji květákové placičky, všelijaké zeleninové, čočkové, klasické bramboráky, rösti… Však na mém blogu už pár receptů najdete… Protentokrát jsem zapojila chřest a výsledek byl báječný.  Placičky můžete jíst jako přílohu k masu, nebo klidně jako drobnější večeři se salátem. Já jsem zkusila rukolu, kterou jsem jen polila olivovým olejem. Chuť byla fantastická.

 

 

CHŘESTOVÉ PLACIČKY

Doba přípravy: 15 min.

Doba vaření:  jedna várka do 10 min.

 

Na asi 16 kousků:

600 g brambor

250 g bílého chřestu

150 g zeleného chřestu

2 vejce

6 lžic špaldové mouky (případně hladké)

30 g slunečnicových semínek

sůl

čerstvě mletý pepř

řepkový olej na smažení

 

 

Postup:

  1. Brambory oloupejte a nastrouhejte na hrubém struhadle. Bílý chřest oloupejte celý, zelený jen ve spodní třetině. Taktéž je nastrouhejte k bramborám. Vymačkejte vodu.
  2. K bramborám a chřestu rozklepněte vejce, nasypejte mouku a slunečnicová semínka, osolte a opepřete. Promíchejte, pokud se vám zdá směs řídká, přidejte ještě trochu mouky.
  3. Ve velké pánvi si rozpalte olej. Rukama tvořte placičky a pak je zvolna opékejte z obou stran dozlatova.

Reklama

Sdílejte: FB ikona

Napsat komentář

Další příspěvky