Tvarohový koláč s višněmi a kokosem
Dokonalé pokušení...
26 května, 2018
Tenhle geniální koláč vám sice vezme trochu víc času, ale až ho ochutnáte, nebudete litovat ani minutu. Ohromíte s ním každého. Jemný tvaroh se snoubí s kyselými višněmi a citrónem, což zaručuje dokonalé osvěžení. Jezte ho s přivřenýma očima a vychutnejte si každé sousto! Inspirovala jsem se v německém časopise.
TVAROHOVÝ KOLÁČ S VIŠNĚMI A KOKOSEM
Doba přípravy: 45 min.
Doba pečení: 1 hod.
Ingredience (dortová forma o průměru 26 cm):
TĚSTO:
180 g studeného másla
150 g cukru krupice
3 žloutky
380 g polohrubé mouky
špetka soli
40 g strouhaného kokosu
NÁPLŇ:
350 g kompotovaných višní
80 g másla
120 g cukru moučka
kůra z 1 citrónu (nejlépe chemicky neošetřeného)
šťáva z půlky citrónu
3 vejce
500 g tvarohu (v kostce)
1 balíček vanilkového pudingu
150 g smetany ke šlehání
1 balíček vanilkového cukru
Postup:
- Pomocí robota nebo ručně vypracujte těsto. Na kousky nakrájené máslo smíchejte s cukrem, žloutky, moukou a solí. Odeberte třetinu do misky.
- Dortovou rozevírací formu vyložte pečicím papírem a rukama do ní těsto umačkejte – na dno i po stranách. Vložte do lednice.
- Zbylou třetinu těsta smíchejte s kokosem a také uložte do chladu.
- Mezitím si připravte náplň. Višně sceďte a nechejte okapat.
- Vyšlehejte máslo s moučkovým cukrem do hladké hmoty. Poté vmíchejte citrónovou kůru a šťávu. Přidejte vejce, tvaroh a puding a rozmíchejte.
- Rozehřejte troubu na 180´C, horkovzdušnou na 160´C.
- Vyšlehejte smetanu s vanilkovým cukrem a pak vzniklou šlehačku opatrně vmíchejte do tvarohové náplně.
- Vyjměte z ledničky formu s těstem. Na dno rozetřete polovinu náplně. Na náplň přijdou višně, rovnoměrně je vyskládejte po celé ploše. Na višně dejte zbylou náplň, kterou po uhlazení zasypete zbytkem těsta – bude to taková drobenka.
- Formu vložte do trouby a pečte koláč přibližně hodinu. Po 50 minutách raději kontrolujte, každá trouba peče jinak. Podávejte po vychladnutí.
Napsat komentář