Tvarohový koláč s višněmi a kokosem

Dokonalé pokušení...

Květen 26, 2018

Tenhle geniální koláč vám sice vezme trochu víc času, ale až ho ochutnáte, nebudete litovat ani minutu. Ohromíte s ním každého. Jemný tvaroh se snoubí s kyselými višněmi a citrónem, což zaručuje dokonalé osvěžení. Jezte ho s přivřenýma očima a vychutnejte si každé sousto! Inspirovala jsem se v německém časopise.

 

TVAROHOVÝ KOLÁČ S VIŠNĚMI A KOKOSEM

Doba přípravy: 45 min.

Doba pečení: 1 hod.

 

 

Ingredience (dortová forma o průměru 26 cm):

 

TĚSTO:

180 g studeného másla

150 g cukru krupice

3 žloutky

380 g polohrubé mouky

špetka soli

40 g strouhaného kokosu

 

NÁPLŇ:

350 g kompotovaných višní

 

80 g másla

120 g cukru moučka

kůra z 1 citrónu (nejlépe chemicky neošetřeného)

šťáva z půlky citrónu

3 vejce

500 g tvarohu (v kostce)

1 balíček vanilkového pudingu

150 g smetany ke šlehání

1 balíček vanilkového cukru

 

Postup:

  1. Pomocí robota nebo ručně vypracujte těsto. Na kousky nakrájené máslo smíchejte s cukrem, žloutky, moukou a solí. Odeberte třetinu do misky.
  2. Dortovou rozevírací formu vyložte pečicím papírem a rukama do ní těsto umačkejte – na dno i po stranách. Vložte do lednice.

  3. Zbylou třetinu těsta smíchejte s kokosem a také uložte do chladu.
  4. Mezitím si připravte náplň. Višně sceďte a nechejte okapat.
  5. Vyšlehejte máslo s moučkovým cukrem do hladké hmoty. Poté vmíchejte citrónovou kůru a šťávu. Přidejte vejce, tvaroh a puding a rozmíchejte.
  6. Rozehřejte troubu na 180´C, horkovzdušnou na 160´C.
  7. Vyšlehejte smetanu s vanilkovým cukrem a pak vzniklou šlehačku opatrně vmíchejte do tvarohové náplně.
  8. Vyjměte z ledničky formu s těstem. Na dno rozetřete polovinu náplně. Na náplň přijdou višně, rovnoměrně je vyskládejte po celé ploše. Na višně dejte zbylou náplň, kterou po uhlazení zasypete zbytkem těsta – bude to taková drobenka.

  9. Formu vložte do trouby a pečte koláč přibližně hodinu. Po 50 minutách raději kontrolujte, každá trouba peče jinak. Podávejte po vychladnutí.

Reklama

Sdílejte: FB ikona

Napsat komentář

Další příspěvky