Omáčka na špagety s mletým krůtím masem
Ideální pro děti...
22 května, 2018
Které dítě by nemělo rádo špagety? Také se snažíte vymýšlet co nejvíce omáček na ně? Mleté maso je téměř sázka na jistotu. Já jsem si tentokrát namlela krůtí a chutě naladila do středomořských tónů. Úspěch byl veliký.
OMÁČKA NA ŠPAGETY S MLETÝM KRŮTÍM MASEM
Doba přípravy: 15 min.
Doba vaření: 50 min.
Na 4 porce si připravte:
2 lžíce olivového oleje
1 lžíci másla
1 velkou cibuli nasekanou nadrobno
1 velkou mrkev pokrájenou na drobné kostičky
¼ menšího celeru pokrájeného na kostičky
500 g mletého krůtího masa
1 stroužek česneku
200 g nakládaných rajčat (např. Valfrutta)
300 ml drůbežího vývaru
šťávu z půlky citrónu
snítku rozmarýnu (část posekejte nadrobno)
kůru z 1 citrónu (nejlépe chemicky neošetřeného)
sůl
parmazán k podávání
Postup:
- V hluboké pánvi rozehřejte olej společně s máslem a opečte na nich krátce cibuli. Po minutě přidejte mrkev s celerem a restujte společně asi 3 minuty.
- Na základ dejte maso, osolte ho, prolisujte k němu česnek a promíchejte. Přidejte rozmarýn. Když maso zhnědne, vlijte rajčata. Duste asi 3 minuty.
- Podlijte nyní částí vývaru, vlijte citrón a pod pokličkou duste při mírné teplotě 40 minut. Podle potřeby ještě podlijte během vaření .
- Ke konci vmíchejte citrónovou kůru. Podávejte podle chuti s parmazánem.
Napsat komentář