Omáčka na špagety s mletým krůtím masem

Ideální pro děti...

22 května, 2018

Které dítě by nemělo rádo špagety? Také se snažíte vymýšlet co nejvíce omáček na ně? Mleté maso je téměř sázka na jistotu. Já jsem si tentokrát namlela krůtí a chutě naladila do středomořských tónů. Úspěch byl veliký.

 

OMÁČKA NA ŠPAGETY S MLETÝM KRŮTÍM MASEM

Doba přípravy: 15 min.

Doba vaření: 50 min.

 

Na 4 porce si připravte:

 

2 lžíce olivového oleje

1 lžíci másla

1 velkou cibuli nasekanou nadrobno

1 velkou mrkev pokrájenou na drobné kostičky

¼ menšího celeru pokrájeného na kostičky

500 g mletého krůtího masa

1 stroužek česneku

200 g nakládaných rajčat (např. Valfrutta)

300 ml drůbežího vývaru

šťávu z půlky citrónu

snítku rozmarýnu (část posekejte nadrobno)

kůru z 1 citrónu (nejlépe chemicky neošetřeného)

sůl

 

parmazán k podávání

 

Postup:

  1. V hluboké pánvi rozehřejte olej společně s máslem a opečte na nich krátce cibuli. Po minutě přidejte mrkev s celerem a restujte společně asi 3 minuty.

     

  2. Na základ dejte maso, osolte ho, prolisujte k němu česnek a promíchejte. Přidejte rozmarýn. Když maso zhnědne, vlijte rajčata. Duste asi 3 minuty.
  3. Podlijte nyní částí vývaru, vlijte citrón a pod pokličkou duste při mírné teplotě 40 minut. Podle potřeby ještě podlijte během vaření .
  4. Ke konci vmíchejte citrónovou kůru. Podávejte podle chuti s parmazánem.

Reklama

Sdílejte: FB ikona

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další příspěvky