Rebarborové řezy
Neomylná kombinace...
20 května, 2018
Jahody s rebarborou tvoří sehranou dvojku, na to už kdysi někdo přišel. Kyselost a sladkost se vzájemně doplňují a v koláčích tyto chutě báječně fungují. Ví to moc dobře i Dita P., podle které jsem řezy pekla. Jen jsem přidala trošku více jahod, rebarbory a citronové šťávy. Rozhodně jsem řezy nepekla naposledy! V mžiku byly pryč. Díky ovesným vločkám máte jistotu, že nijak významně nehřešíte.
REBARBOROVÉ ŘEZY
Doba přípravy: 20 min.
Doba pečení: 35 min.
Na hluboký plech 36 x 25 cm:
TĚSTO:
300 g rebarbory, nakrájené na 3cm kousky
350 g jahod, nakrájených na plátky
šťáva z půlky citronu
100 g krupicového cukru
2 lžíce kukuřičného škrobu
KORPUS:
180 g hladké mouky
150 g ovesných vloček
200 g třtinového cukru
½ lžičky kypřicího prášku do pečiva
¼ lžičky soli
170 g změklého másla nakrájeného na kousky
máslo na vymazání formy
Postup:
- Začněte náplní. Očistěte jahody a nakrájejte je na kousky. Rebarboru oloupejte a nakrájejte na plátky asi 3 cm silné. Vložte je do kastrůlku, nalijte k nim citrónovou šťávu a chvíli povařte, dokud nezměknou.
- V misce smíchejte cukr s kukuřičným škrobem a pak je vmíchejte k jahodám a rebarboře. Promíchejte je tak, aby vznikla hladká hmota s kousky jahod a rebarbory. Povařte při mírné teplotě minutu.
- Troubu rozpalte na 180´C, horkovzdušnou na 160´C.
- Ze všech ingrediencí na korpus vypracujte těsto, které bude mít konzistenci drobenky. Skvělou práci odvede robot. Rukama to samozřejmě zvládnete také skvěle. Odložte si stranou třetinu těsta a zbytek natlačte prsty do formy vymazané máslem nebo vystlané pečicím papírem.
- Na dno namažte jahodovo – rebarborovou směs a tu pak zasypejte odloženou drobenku.
- Vložte plech do trouby a pečte 30 – 35 min. – každá trouba peče jinak. Po vychladnutí se do téhle báječné dobroty můžete s radostí zakousnout.
Leave a Reply