Rebarborová bábovka

Zaručené osvěžení...

10 května, 2018

Rebarbora je úchvatná zelenina plná vitamínů. Já mám její nakyslou chuť moc ráda. Věřím, že nás je víc. Hledala jsem nový recept na nějaký moučník a skončila u svého oblíbeného rakouského časopisu, který odebírám. Měl to být koláč v kruhovém tvaru, já jsem vytvořila bábovku.

Pozor, bábovka je opravdu málo sladká. Kromě medu v ní není cukr. Pokud je na vás rebarbora příliš kyselá, doporučuji zasypat ji po nakrájení trochou krystalového cukru.

 

REBARBOROVÁ BÁBOVKA

Doba přípravy: 20 min.

Doba pečení: 45 min.

 

 

Ingredience:

400 g rebarbory

200 g hladké mouky

200 g mletých mandlí

1 kypřicí prášek do pečiva

špetka soli

160 g změklého másla

200 g medu hustší konzistence

4 vejce

250 zakysané smetany

 

máslo na vymazání formy

mleté mandle (případně strouhanka) na vysypání formy

 

Postup:

  1. Rebarboru umyjte a oloupejte. Pak ji nakrájejte na asi 2 cm kousky.
  2. Troubu rozehřejte na 180´C, horkovzdušnou na 160´C.
  3. Pokud na přípravu těsta použijete robot jako já, všechny ingredience kromě rebarbory vymíchejte v hladké těsto. Jinak smíchejte v jedné míse nejdříve suché přísady: mouku, mandle, kypřicí prášek a sůl.
  4. Vyšlehejte máslo s medem, postupně přidejte vejce a vymíchejte dohladka.
  5. K máslové směsi přidejte zakysanou smetanu, pak suché přísady. Vmíchejte nakrájenou rebarboru.
  6. Formu na bábovku vymažte pečlivě máslem a vysypejte mletými mandlemi, případně strouhanku. Nalijte do ní rovnoměrně těsto, vložte do rozehřáté trouby a pečte přibližně 45 minut.
  7. Po vychladnutí bábovku zasypejte moučkovým cukrem.

Reklama

Sdílejte: FB ikona

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další příspěvky