Těstoviny s pestem z medvědího česneku
Zelená energie za pár minut...
17 dubna, 2018
Medvědí česnek patřil až do nynějška mezi suroviny, které jsem měla v plánu ochutnat, a hlavně zařadit do svého kuchařského repertoáru. Velice mě lákal a až nyní jsem si ho pyšně odnesla v květináčku domů a usadila ho pak do své milované bylinkové zahrádky. Pro začátek jsem zvolila naprosto jednoduchý a bleskový recept. A slibuji, že budou následovat další.
♥ Určitě použijte nejlepší olivový olej, jaký můžete. Na něm skutečně záleží.
♥ Pokud by se vám zachtělo domácích těstovin, zde je můj recept: Domácí těstoviny
TĚSTOVINY S PESTEM Z MEDVĚDÍHO ČESNEKU
Doba přípravy: 10 min.
Doba vaření: 5 min. (pokud máte čerstvé těstoviny)
Ingredience pro 2 osoby:
20 listů medvědího česneku
2 malé hrsti mandlí
40 g nastrouhaného parmazánu
cca. 80 – 100 ml olivového oleje
těstoviny (nejlépe čerstvé)
Postup:
- Medvědí česnek společně s mandlemi, olejem a parmazánem rozmixujte – mně stačil tyčový mixér. Konzistence by měla být řidší – podle potřeby tedy olivový olej klidně přidejte.
- Uvařte si těstoviny. Čerstvé máte ´al dente´, tedy na skus, hotové za 3 minuty.
- Podávejte těstoviny s pestem – buď promíchané, nebo s pestem naservírovaném na těstovinách. Můžete ještě pokapat olivovým olejem a dozdobit parmazánem.
Napsat komentář