Těstoviny s pestem z medvědího česneku

Zelená energie za pár minut...

17 dubna, 2018

Medvědí česnek patřil až do nynějška mezi suroviny, které jsem měla v plánu ochutnat, a hlavně zařadit do svého kuchařského repertoáru. Velice mě lákal a až nyní jsem si ho pyšně odnesla v květináčku domů a usadila ho pak do své milované bylinkové zahrádky. Pro začátek jsem zvolila naprosto jednoduchý a bleskový recept. A slibuji, že budou následovat další.

♥ Určitě použijte nejlepší olivový olej, jaký můžete. Na něm skutečně záleží.

♥ Pokud by se vám zachtělo domácích těstovin, zde je můj recept: Domácí těstoviny

 

TĚSTOVINY S PESTEM Z MEDVĚDÍHO ČESNEKU

 

Doba přípravy: 10 min.

Doba vaření: 5 min. (pokud máte čerstvé těstoviny)

 

Ingredience pro 2 osoby:

 

20 listů medvědího česneku

2 malé hrsti mandlí

40 g nastrouhaného parmazánu

cca. 80 – 100 ml olivového oleje

 

těstoviny (nejlépe čerstvé)

 



Postup:

  1. Medvědí česnek společně s mandlemi, olejem a parmazánem rozmixujte – mně stačil tyčový mixér. Konzistence by měla být řidší – podle potřeby tedy olivový olej klidně přidejte.
  2. Uvařte si těstoviny. Čerstvé máte ´al dente´, tedy na skus, hotové za 3 minuty.
  3. Podávejte těstoviny s pestem – buď promíchané, nebo s pestem naservírovaném na těstovinách. Můžete ještě pokapat olivovým olejem a dozdobit parmazánem.

Reklama

Sdílejte: FB ikona

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další příspěvky