Oříškový koláč s náplní z vína

Zcela originální moučník...

7 dubna, 2018

Recept na tento koláč mám z rakouského časopisu. Nejen obrázek mě nalákal, také to nevšední složení náplně. A je to opravdu dobrota. Určitě s ním potěšíte nejen rodinu, ale i víkendovou návštěvu.

 ♥ Doporučuji, abyste použili nízkou formu, přes kterou pohodlně ohnete těsto, aby vám nesjelo.

 

OŘÍŠKOVÝ KOLÁČ S NÁPLNÍ Z VÍNA

 

Doba přípravy: 20 min.

Doba pečení: 30 min.

 

Na 1 koláčovou formu:

 

200 g plnotučného tvarohu

100 g tekutého medu

½ balíčku vanilkového cukru

½ balíčku vanilkového pudingu

50 ml bílého vína

1 žloutek

50 g celých lískových oříšků

250 g mletých lískových oříšků

 

200 g listového těsta

1 vejce na potření

 

Postup:

  1. Vyšlehejte ručním mixérem tvaroh, med a vanilkový cukr.
  2. V jiné míse rozmíchejte vanilkový puding s vínem a žloutkem a přimíchejte tvarohovou směs.
  3. Hrst oříšků odložte na ozdobu a ostatní – i mleté vmíchejte do těsta.
  4. Troubu rozehřejte na 220´C, horkovzdušnou na 200´C.
  5. Listové těsto rozválejte na tloušťku 4 mm do kruhu a vyložte s ním formu tak, aby přesahovalo přes okraj.
  6. Náplň přesuňte do formy na těsto a hezky ji uhlaďte. Nasázejte na ni oříšky. Okraje těsta pečlivě potřete vejcem.
  7. Formu vložte do trouby a pečte na spodnějším roštu asi 30 minut dozlatova.
  8. Před podáváním koláč nechejte vychladit.

Reklama

Sdílejte: FB ikona

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další příspěvky