Bramborové šulánky se zelím
Spousta radosti z jedné pánve...
4 dubna, 2018
Šulánky – bramborové šišky – německy Schupfnudeln chutnají skvěle nasladko i naslano. Inspiraci mám opět z Rakouska. Určitě jste z mých nesčetných receptů poznali, že téměř vše vyrábím domácí. Tentokrát jsem sáhla do regálu v Lidlu, kde prodávají opravdu kvalitní a chuťově naprosto dokonalé schwäbische Schupfnudeln (švábské šulánky).Slibuji recept i na domácí, teď prostě nebyl čas.
BRAMBOROVÉ ŠULÁNKY SE ZELÍM
Doba přípravy: 15 min.
Doba vaření: 30 min.
Ingredience na 4 porce:
2 lžíce řepkového oleje
2 šalotky pokrájené nadrobno
1 velký stroužek česneku nasekaný nadrobno
250 g bílého zelí nakrájeného na tenké proužky
300 g kuřecích filet na plátky
sůl
čerstvě mletý pepř
¼ lžičky kari (klidně vynechejte)
1 lžíce kmínu
kůra z 1 citrónu (nejlépe chemicky neošetřeného)
50 ml bílého vína
100 ml vývaru
300 g šulánek
3 lžíce másla
50 ml smetany
hrst nasekaných čerstvých bylinek – pažitka, petrželka
Postup:
- Na oleji ve vysoké pánvi nechejte zesklovatět šalotku a přidejte k ní česnek. Asi minutu společně opékejte. Přihoďte zelí a restujte ho asi 5 minut.
- Kuřecí maso omyjte a osušte a přidejte ho do pánve. Osolte, opepřete, ochuťte kmínem, případně kari a nasypejte citrónovou kůru. Opečte maso ze všech stran a poté vše zalijte vínem. Když se částečně zredukuje, podlijte vývarem, ztlumte teplotu a pod pokličkou duste 20 minut.
- Mezitím si na jiné pánvi opečte na másle šulánky. Za 5 minut budou krásně zlatavé.
- Šulánky hoďte do pánve, přilijte smetanu, promíchejte a zasypejte bylinkami.
Napsat komentář