Bramborové šulánky se zelím

Spousta radosti z jedné pánve...

4 dubna, 2018

Šulánky – bramborové šišky – německy Schupfnudeln chutnají skvěle nasladko i naslano. Inspiraci mám opět z Rakouska. Určitě jste z mých nesčetných receptů poznali, že téměř vše vyrábím domácí. Tentokrát jsem sáhla do regálu v Lidlu, kde prodávají opravdu kvalitní a chuťově naprosto dokonalé schwäbische Schupfnudeln (švábské šulánky).Slibuji recept i na domácí, teď prostě nebyl čas.

 

BRAMBOROVÉ ŠULÁNKY SE ZELÍM

 

Doba přípravy: 15 min.

Doba vaření: 30 min.

Ingredience na 4 porce:

 

2 lžíce řepkového oleje

2 šalotky pokrájené nadrobno

1 velký stroužek česneku nasekaný nadrobno

250 g bílého zelí nakrájeného na tenké proužky

300 g kuřecích filet na plátky

sůl

čerstvě mletý pepř

¼ lžičky kari (klidně vynechejte)

1 lžíce kmínu

kůra z 1 citrónu (nejlépe chemicky neošetřeného)

50 ml bílého vína

100 ml vývaru

300 g šulánek

3 lžíce másla

50 ml smetany

hrst nasekaných čerstvých bylinek – pažitka, petrželka

 

 

Postup:

  1. Na oleji ve vysoké pánvi nechejte zesklovatět šalotku a přidejte k ní česnek. Asi minutu společně opékejte. Přihoďte zelí a restujte ho asi 5 minut.
  2. Kuřecí maso omyjte a osušte a přidejte ho do pánve. Osolte, opepřete, ochuťte kmínem, případně kari a nasypejte citrónovou kůru. Opečte maso ze všech stran a poté vše zalijte vínem. Když se částečně zredukuje, podlijte vývarem, ztlumte teplotu a pod pokličkou duste 20 minut.
  3. Mezitím si na jiné pánvi opečte na másle šulánky. Za 5 minut budou krásně zlatavé.
  4. Šulánky hoďte do pánve, přilijte smetanu, promíchejte a zasypejte bylinkami.

Reklama

Sdílejte: FB ikona

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další příspěvky