Hráškový krém s ředkvičkami

Hraje všemi barvami...

Březen 27, 2018

K jaru patří veselé barvy, hlavně ta zelená. To platí i pro jídlo. Takovou typickou jarní polévkou je hrášková. Z kvalitního mraženého hrášku vykouzlíte skvělou chuť stejně jako z čerstvého. Smetana i créme fraîche zajistí krémovitost. Štiplavé ředkvičky se sladkým hráškem zas krásně kontrastují. 

 

 

HRÁŠKOVÝ KRÉM S ŘEDKVIČKAMI

 

Doba přípravy: 10 min.

Doba vaření: 20 min.

Na 6 porcí budete potřebovat:

 

2 lžíce másla

2 šalotky nasekané nadrobno

2 stroužky česneku

600 g mraženého hrášku

800 ml zeleninového nebo drůbežího vývaru

hrst čerstvé meduňky (nebo máty)

2 plátky toastového chleba

sůl

 

6 lžic créme fraîche (30% zakysaná smetana)

6 ředkviček pokrájených na tenké plátky

 

Postup:

  1. Na rozehřátém másle nechejte zesklovatět šalotku. Stroužky česneku rozmáčkněte plochou stranou nože a přihoďte je do hrnce. Krátce orestujte.
  2. Na základ vysypte hrášek a míchejte ho, dokud se všechen neobalí máslem. Zalijte horkým vývarem a vařte při mírné teplotě pod pokličkou 15 minut.
  3. Ke konci vhoďte do polévky toastový chléb (polévku zahustí), meduňku nebo mátu, nalijte smetanu a rozmixujte tyčovým mixérem dohladka.
  4. Polévku podávejte s lžící créme fraîche a ředkvičkami: Dozdobte bylinkami.

Reklama

Sdílejte: FB ikona

Napsat komentář

Další příspěvky