Hráškový krém s ředkvičkami
Hraje všemi barvami...
27 března, 2018
K jaru patří veselé barvy, hlavně ta zelená. To platí i pro jídlo. Takovou typickou jarní polévkou je hrášková. Z kvalitního mraženého hrášku vykouzlíte skvělou chuť stejně jako z čerstvého. Smetana i créme fraîche zajistí krémovitost. Štiplavé ředkvičky se sladkým hráškem zas krásně kontrastují.
HRÁŠKOVÝ KRÉM S ŘEDKVIČKAMI
Doba přípravy: 10 min.
Doba vaření: 20 min.
Na 6 porcí budete potřebovat:
2 lžíce másla
2 šalotky nasekané nadrobno
2 stroužky česneku
600 g mraženého hrášku
800 ml zeleninového nebo drůbežího vývaru
hrst čerstvé meduňky (nebo máty)
2 plátky toastového chleba
sůl
6 lžic créme fraîche (30% zakysaná smetana)
6 ředkviček pokrájených na tenké plátky
Postup:
- Na rozehřátém másle nechejte zesklovatět šalotku. Stroužky česneku rozmáčkněte plochou stranou nože a přihoďte je do hrnce. Krátce orestujte.
- Na základ vysypte hrášek a míchejte ho, dokud se všechen neobalí máslem. Zalijte horkým vývarem a vařte při mírné teplotě pod pokličkou 15 minut.
- Ke konci vhoďte do polévky toastový chléb (polévku zahustí), meduňku nebo mátu, nalijte smetanu a rozmixujte tyčovým mixérem dohladka.
- Polévku podávejte s lžící créme fraîche a ředkvičkami: Dozdobte bylinkami.
Napsat komentář