Velikonoční sušenky
K svátečnímu čaji...
25 března, 2018
Ideální příležitost, jak zabavit děti, je nechat tvořit je perníčky nebo sušenky. Ony to prostě milují. A když své dílko pak mohou sníst, budou pracovat o to radostněji. Sušenky jsou vynikající i pro dospělé. A použijete – li velikonoční vykrajovátka, budou krásnou ozdobou na váš svátečně nazdobený stůl.
VELIKONOČNÍ SUŠENKY
Doba přípravy: 15 min.
Doba pečení: 1 plech – 10 – 12 min.
Na 20 velkých vajíček:
300 g hladké mouky
120 g cukru
200 g másla
125 g tvarohu v kostce
1 lžička mleté skořice
kůra z 1 citrónu (nejlépe chemicky neošetřeného)
špetka soli
1 žloutek
1 lžíce rumu
Postup:
- Ze všech ingrediencí vytvořte hladké těsto. Robot vám usnadní práci.
- Troubu předehřejte na 180´C, horkovzdušnou na 160´C. Na pomoučeném vále vyválejte těsto na výšku asi 3 mm. Vykrájejte vajíčka nebo jiné tvary, pokládejte je na plechy vyložené pečicím papírem a sušenky pak pečte asi 10 – 12 minut dozlatova (každá trouba peče jinak).
- Upečené sušenky nechejte vychladnout a poté dle libosti zdobte. Můžete je pouze pomocí šablon pocukrovat, ozdobit bílkovo – cukrovou polevou nebo třeba polít čokoládou.
Napsat komentář