Velikonoční sušenky

K svátečnímu čaji...

Březen 25, 2018

Ideální příležitost, jak zabavit děti, je nechat tvořit je perníčky nebo sušenky. Ony to prostě milují. A když své dílko pak mohou sníst, budou pracovat o to radostněji. Sušenky jsou vynikající i pro dospělé. A použijete – li velikonoční vykrajovátka, budou krásnou ozdobou na váš svátečně nazdobený stůl.

 

VELIKONOČNÍ SUŠENKY

 

Doba přípravy: 15 min.

Doba pečení: 1 plech – 10 – 12 min.

 

Na 20 velkých vajíček:

 

300 g hladké mouky

120 g cukru

200 g másla

125 g tvarohu v kostce

1 lžička mleté skořice

kůra z 1 citrónu (nejlépe chemicky neošetřeného)

špetka soli

1 žloutek

1 lžíce rumu

 

Postup:

  1. Ze všech ingrediencí vytvořte hladké těsto. Robot vám usnadní práci.
  2. Troubu předehřejte na 180´C, horkovzdušnou na 160´C. Na pomoučeném vále vyválejte těsto na výšku asi 3 mm. Vykrájejte vajíčka nebo jiné tvary, pokládejte je na plechy vyložené pečicím papírem a sušenky pak pečte asi 10 – 12 minut dozlatova (každá trouba peče jinak).
  3. Upečené sušenky nechejte vychladnout a poté dle libosti zdobte. Můžete je pouze pomocí šablon pocukrovat, ozdobit bílkovo – cukrovou polevou nebo třeba polít čokoládou.

Reklama

Sdílejte: FB ikona

Napsat komentář

Další příspěvky