Kuřecí plátky v parmazánovém těstíčku

Luxusní kombinace...

14 března, 2018

Inspiraci na tenhle báječný recept jsem našla v rakouském časopise. Geniální kombinace jemného masa s výrazným parmazánem a kyselými kapary vás dostane! Tento pokrm je hotový raz dva a vypadá i chutná úchvatně. 

 

KUŘECÍ PLÁTKY V PARMAZÁNOVÉM TĚSTÍČKU

 

Doba přípravy: 15 min.

Doba vaření: 30 min.

 

Pro 4 osoby budete potřebovat:

4 kuřecí prsa

sůl

čerstvě mletý pepř

2 lžíce mouky

2 vejce

50 g nastrouhaného parmazánu

3 lžíce olivového oleje

3 lžíce másla

150 ml bílého vína

150 ml drůbežího vývaru

200 ml smetany

4 lžíce kaparů

čerstvá petrželka nasekaná nadrobno

 

Postup:

  1. Kuřecí prsa omyjte, osušte, osolte a opepřete. Rozšlehejte vejce s parmazánem, vznikne těstíčko. Maso obalte nejdříve v mouce a pak v těstíčku.
  2. Na rozehřátém oleji s máslem na pánvi opečte maso ze všech stran a pak ho podlijte vínem. Když se polovina odpaří, přidejte vývar, ztlumte teplotu a opékejte 5 minut. Pak přilijte smetanu a pod pokličkou duste ještě 15 minut.
  3. Nakonec vmíchejte kapary a petrželku.

 

Reklama

Sdílejte: FB ikona

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další příspěvky