Kuřecí plátky v parmazánovém těstíčku
Luxusní kombinace...
14 března, 2018
Inspiraci na tenhle báječný recept jsem našla v rakouském časopise. Geniální kombinace jemného masa s výrazným parmazánem a kyselými kapary vás dostane! Tento pokrm je hotový raz dva a vypadá i chutná úchvatně.
KUŘECÍ PLÁTKY V PARMAZÁNOVÉM TĚSTÍČKU
Doba přípravy: 15 min.
Doba vaření: 30 min.
Pro 4 osoby budete potřebovat:
4 kuřecí prsa
sůl
čerstvě mletý pepř
2 lžíce mouky
2 vejce
50 g nastrouhaného parmazánu
3 lžíce olivového oleje
3 lžíce másla
150 ml bílého vína
150 ml drůbežího vývaru
200 ml smetany
4 lžíce kaparů
čerstvá petrželka nasekaná nadrobno
Postup:
- Kuřecí prsa omyjte, osušte, osolte a opepřete. Rozšlehejte vejce s parmazánem, vznikne těstíčko. Maso obalte nejdříve v mouce a pak v těstíčku.
- Na rozehřátém oleji s máslem na pánvi opečte maso ze všech stran a pak ho podlijte vínem. Když se polovina odpaří, přidejte vývar, ztlumte teplotu a opékejte 5 minut. Pak přilijte smetanu a pod pokličkou duste ještě 15 minut.
- Nakonec vmíchejte kapary a petrželku.
Napsat komentář