Krémová zeleninová polévka s mandlemi a řeřichou
Vynikající jarní posila...
12 března, 2018
Polévka má být výživná a zdravá. Tahle to určitě splňuje. Hraje krásnými barvami a hlásí jaro. Řeřicha je geniální bylinka, kterou si můžete pěstovat i doma. Je plná vitamínu C a osvěží.
KRÉMOVÁ ZELENINOVÁ POLÉVKA S MANDLEMI A ŘEŘICHOU
Doba přípravy: 20 min.
Doba vaření: 25 min.
Ingredience na 4 porce:
1 lžíce olivového oleje
1 cibule posekaná nadrobno
1 velký stroužek česneku nasekaný nadrobno
400 g pastináku nakrájených na kostičky
300 g brambor oloupaných a pokrájených na kostičky
400 g květáku rozebraného na růžičky
1 l zeleninového / drůbežího vývaru
200 ml smetany
sůl
čerstvě mletý pepř
100 g plátků mandlí
2 lžíce dýňového oleje
špetka čerstvě nastrouhaného muškátového oříšku
řeřicha na ozdobu
Postup:
- Na rozpáleném oleji v hrnci nechejte zesklovatět cibuli a přihoďte k ní česnek. Chvíli společně opékejte.
- Nyní dejte do hrnce veškerou zeleninu, opékejte asi 2 minuty, poté zalijte vývarem a vlijte smetanu. Na mírném ohni pod pokličkou vařte 20 minut.
- Mezitím si připravte mandle. Opečte je na suché pánvičce – opatrně, jde to velice rychle.
- Polévku rozmixujte tyčovým mixérem. Podle chuti dosolte a opepřete. Podávejte ji posypanou mandlemi, řeřichou a pokapanou dýňovým olejem. Nakonec nastrouhejte muškátový oříšek.
Napsat komentář