Krémová zeleninová polévka s mandlemi a řeřichou

Vynikající jarní posila...

Březen 12, 2018

Polévka má být výživná a zdravá. Tahle to určitě splňuje. Hraje krásnými barvami a hlásí jaro. Řeřicha je geniální bylinka, kterou si můžete pěstovat i doma. Je plná vitamínu C a osvěží. 

 

KRÉMOVÁ ZELENINOVÁ POLÉVKA S MANDLEMI A ŘEŘICHOU

 

Doba přípravy: 20 min.

Doba vaření: 25 min.

 


Ingredience na 4 porce:

 

1 lžíce olivového oleje

1 cibule posekaná nadrobno

1 velký stroužek česneku nasekaný nadrobno

400 g pastináku nakrájených na kostičky

300 g brambor oloupaných a pokrájených na kostičky

400 g květáku rozebraného na růžičky

1 l zeleninového / drůbežího vývaru

200 ml smetany

sůl

čerstvě mletý pepř

100 g plátků mandlí

2 lžíce dýňového oleje

špetka čerstvě nastrouhaného muškátového oříšku

řeřicha na ozdobu

 

 

Postup:

  1. Na rozpáleném oleji v hrnci nechejte zesklovatět cibuli a přihoďte k ní česnek. Chvíli společně opékejte.
  2. Nyní dejte do hrnce veškerou zeleninu, opékejte asi 2 minuty, poté zalijte vývarem a vlijte smetanu. Na mírném ohni pod pokličkou vařte 20 minut.
  3. Mezitím si připravte mandle. Opečte je na suché pánvičce – opatrně, jde to velice rychle.
  4. Polévku rozmixujte tyčovým mixérem. Podle chuti dosolte a opepřete. Podávejte ji posypanou mandlemi, řeřichou a pokapanou dýňovým olejem. Nakonec nastrouhejte muškátový oříšek.

Reklama

Sdílejte: FB ikona

Napsat komentář

Další příspěvky