Vepřová panenka plněná mozzarellou s houbovou omáčkou

Luxus za málo práce...

6 března, 2018

Jsou jídla, která na pohled vypadají luxusně, ale doba přípravy přitom byla tak krátká a postup tak jednoduchý, že je to až k nevíře. Přesně takový je tenhle pokrm, který jsem vytvořila tak nějak spontánně. Vepřová panenka, když je správně připravená, nepotřebuje žádné extra ochucování. Má výraznou chuť sama o sobě, proto sůl, pepř a olivový olej bohatě stačí. Smetanová omáčka ji dokouzlí a těstoviny rozhodně nepřebijí jemnost.

 

VEPŘOVÁ PANENKA PLNĚNÁ MOZZARELOU S HOUBOVOU OMÁČKOU

 

Doba přípravy: 15 min.

Doba vaření: do 30 min.


Pro 2 osoby si připravte:

 

MASO

1 vepřovou panenku

1 mozzarellu (125 g) – nejlépe z buvolího mléka

3 lžíce olivového oleje

sůl

čerstvě mletý pepř

 

HOUBOVÁ OMÁČKA

2 lžíce másla

velkou hrst čerstvých nebo mražených lesních hub pokrájených na kostičky

sůl

čerstvě mletý pepř

150 ml smetany ke šlehání

 

K PODÁVÁNÍ

čerstvé těstoviny – široké nudle (papardelle, tagliatelle)

hrst čerstvé bazalky

 

 

Postup:

  1. Nejdříve si připravte maso. Vepřovou panenku omyjte, osušte a rozkrojte napůl. Do každé poloviny vyřežte kapsu tak, abyste neporušili okraje. Do vzniklého otvoru vložte rozdělenou mozzarellu. Potřete maso olivovým olejem, osolte, opepřete a nechejte chvíli odpočinout. Doporučuji kapsy uzavřít jehlicí, aby sýr nevytekl. Rozehřejte si troubu na 180´C.

  2. Mezitím vytvořte omáčku. Na másle v kastrůlku zprudka orestujte houby a pak je podlijte trochou vroucí vody. Promíchejte, ztlumte teplotu, osolte a opepřete a duste 15 minut. Podle potřeby podlévejte. Když jsou houby měkké, zalijte je smetanou a ihned vypněte plotnu.
  3. Než se omáčka uvaří, na grilovací pánvi rozpalte olej a postupně na něm ze všech stran opečte maso, dokud nezmění barvu. Poté ho přemístěte do pekáčku a vložte do trouby. Maso by mělo uvnitř zůstat narůžovělé a musí být šťavnaté. Proto to s délkou dopékání nepřežeňte. Bude vám stačit cca.12 minut.
  4. Připravte si těstoviny.
  5. Na talíř naservírujte rozkrojenou panenku s těstovinami zalitými omáčkou. Bohatě posypejte bazalkou.

Reklama

Sdílejte: FB ikona

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další příspěvky