Masový koláč s fazolkami a hráškem

Bezvadná slaná varianta...

11 února, 2018

Nevím, jak vy, já mám slanou variantu koláčů moc ráda. Můžete ho podávat nejen jako chuťovku, svačinu, ale klidně i jako večeři. Nejlepší je teplý, právě upečený, s krásně křupavými okraji, ale chutná skvěle i ohřívaný druhý den. Proč si ho nevzít třeba do práce k obědu? 

 

 

MASOVÝ KOLÁČ S FAZOLKAMI A HRÁŠKEM

 

Doba přípravy: cca. 30 min.

Doba pečení: 50 – 60 min.

Na klasickou koláčovou formu:

 

TĚSTO:

150 g tvarohu

1 lžíce řepkového oleje

235 g špaldové mouky (můžete použít i hladkou)

1 vejce

1 lžička kypřicího prášku

½ lžičky soli

olej na vymazání formy

 

NÁPLŇ:

300 g zelených fazolek – očištěných

1 cibule nasekaná nadrobno

1 stroužek česneku posekaný nadrobno

2 lžíce slunečnicového oleje

500 g mletého masa

2 lžíce rajčatového protlaku

200 ml vývaru

400 g mraženého hrášku

hrst nasekaných bylinek (pažitka, petrželka, libeček..)

1 stonek jarní cibulky nakrájené na kolečka

sůl

čersvě mletý pepř

 

NÁPLŇ – 2. ČÁST

 

4 vejce

4 lžíce kukuřičného škrobu

200 g zakysané smetany

 

 

100 g strouhaného tučnějšího sýra (např. cheddar)

 

 

Postup:

  1. Nejdříve si ze všech surovin vypracujte těsto. Ať použijete robot nebo ne, těsto ještě dohněťte rukama na pomoučněném vále. Vymažte formu olejem a vyložte ji těstem. Propíchejte dno vidličkou a nechejte odpočívat.
  2. Ve vroucí osolené vodě vařte 10 minut fazolky. Poté je nechejte okapat.
  3. Mezitím orestujte na oleji cibuli s česnekem a přihoďte maso. Opékejte ho dohněda, osolte, opepřete, přidejte hrášek a bylinky, přilijte protlak a vývar. Promíchejte a duste vše 10 minut.

 

  1. Troubu rozpalte na 180´C.
  2. Vyšlehejte vejce, škrob a zakysanou smetanu dohladka. Spojte s masovou směsí, kterou poté nalijete na těsto. Nastrouhejte na povrch sýr, vložte do trouby a pečte dozlatova 50 – 60 minut.

Reklama

Sdílejte: FB ikona

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další příspěvky