Masový koláč s fazolkami a hráškem
Bezvadná slaná varianta...
11 února, 2018
Nevím, jak vy, já mám slanou variantu koláčů moc ráda. Můžete ho podávat nejen jako chuťovku, svačinu, ale klidně i jako večeři. Nejlepší je teplý, právě upečený, s krásně křupavými okraji, ale chutná skvěle i ohřívaný druhý den. Proč si ho nevzít třeba do práce k obědu?
MASOVÝ KOLÁČ S FAZOLKAMI A HRÁŠKEM
Doba přípravy: cca. 30 min.
Doba pečení: 50 – 60 min.
Na klasickou koláčovou formu:
TĚSTO:
150 g tvarohu
1 lžíce řepkového oleje
235 g špaldové mouky (můžete použít i hladkou)
1 vejce
1 lžička kypřicího prášku
½ lžičky soli
olej na vymazání formy
NÁPLŇ:
300 g zelených fazolek – očištěných
1 cibule nasekaná nadrobno
1 stroužek česneku posekaný nadrobno
2 lžíce slunečnicového oleje
500 g mletého masa
2 lžíce rajčatového protlaku
200 ml vývaru
400 g mraženého hrášku
hrst nasekaných bylinek (pažitka, petrželka, libeček..)
1 stonek jarní cibulky nakrájené na kolečka
sůl
čersvě mletý pepř
NÁPLŇ – 2. ČÁST
4 vejce
4 lžíce kukuřičného škrobu
200 g zakysané smetany
100 g strouhaného tučnějšího sýra (např. cheddar)
Postup:
- Nejdříve si ze všech surovin vypracujte těsto. Ať použijete robot nebo ne, těsto ještě dohněťte rukama na pomoučněném vále. Vymažte formu olejem a vyložte ji těstem. Propíchejte dno vidličkou a nechejte odpočívat.
- Ve vroucí osolené vodě vařte 10 minut fazolky. Poté je nechejte okapat.
- Mezitím orestujte na oleji cibuli s česnekem a přihoďte maso. Opékejte ho dohněda, osolte, opepřete, přidejte hrášek a bylinky, přilijte protlak a vývar. Promíchejte a duste vše 10 minut.
- Troubu rozpalte na 180´C.
- Vyšlehejte vejce, škrob a zakysanou smetanu dohladka. Spojte s masovou směsí, kterou poté nalijete na těsto. Nastrouhejte na povrch sýr, vložte do trouby a pečte dozlatova 50 – 60 minut.
Napsat komentář