Červená čočka se zeleninou z jedné pánve
Zdravý pokrm za pár minut...
31 ledna, 2018
Mám pro vás tip, jak do sebe dostat hromadu energie, vlákniny a vitamínů. Potřebujete k tomu jen jednu pánev a pár surovin. Červenou čočku jsem si oblíbila nejen pro jemnou chuť, ale i rychlou přípravu, perfektní zahušťovací vlastnosti (hodí se do polévek) a blahodárné účinky. Přináším vám pokrm z jedné pánve, který vás nadchne.
♥ Použila jsem zeleninu, kterou jsem měla doma já. Vy si recept můžete přizpůsobit svým zásobám. Zázvor ale určitě nevynechejte, je geniální.
ČERVENÁ ČOČKA SE ZELENINOU Z JEDNÉ PÁNVE
Doba přípravy: 15 min.
Doba vaření: 30 min.
Ingredience na 2 porce:
2 lžíce řepkového oleje
1 cibule pokrájené na kostičky
1 stroužek česneku
cca. 1,5 cm čerstvého zázvoru nasekaného nadrobno
cca. 15 hlaviček růžičkové kapusty
½ cukety nakrájené na kostičky
1 brambora pokrájená na drobné kostičky
½ menšího fenyklu nakrájeného na proužky
200 ml zeleninového vývaru (případně vody)
200 g červené čočky
sůl
čerstvě mletý pepř
1 stonek jarní cibulky na ozdobu
Postup:
- Na rozpáleném oleji v hluboké pánvi orestujte krátce cibuli. Česnek rozmáčkněte nožem a přihoďte ho se zázvorem do pánve. Asi minutu restujte.
- Růžičkovou kapustu zbavte svrchních lístků a košťálů a propláchněte ji. Veškerou nakrájenou zeleninu vhoďte do pánve, nechte ji asi 2 minuty opéct, podlijte polovinou vývaru a pod pokličkou 10 minut duste.
- Nalijte nyní do pánve zbylý vývar a nasypejte propláchnutou čočku. Dle chuti osolte a duste ještě 10 minut.
- Před podáváním vmíchejte jarní cibulku.
Napsat komentář