Červená čočka se zeleninou z jedné pánve

Zdravý pokrm za pár minut...

31 ledna, 2018

Mám pro vás tip, jak do sebe dostat hromadu energie, vlákniny a vitamínů. Potřebujete k tomu jen jednu pánev a pár surovin. Červenou čočku jsem si oblíbila nejen pro jemnou chuť, ale i rychlou přípravu, perfektní zahušťovací vlastnosti (hodí se do polévek) a blahodárné účinky. Přináším vám pokrm z jedné pánve, který vás nadchne.

 ♥ Použila jsem zeleninu, kterou jsem měla doma já. Vy si recept můžete přizpůsobit svým zásobám. Zázvor ale určitě nevynechejte, je geniální.

 

 

ČERVENÁ ČOČKA SE ZELENINOU Z JEDNÉ PÁNVE

 

Doba přípravy: 15 min.

Doba vaření: 30 min.


Ingredience na 2 porce:

 

2 lžíce řepkového oleje

1 cibule pokrájené na kostičky

1 stroužek česneku

cca. 1,5 cm čerstvého zázvoru nasekaného nadrobno

cca. 15 hlaviček růžičkové kapusty

½ cukety nakrájené na kostičky

1 brambora pokrájená na drobné kostičky

½ menšího fenyklu nakrájeného na proužky

200 ml zeleninového vývaru (případně vody)

200 g červené čočky

sůl

čerstvě mletý pepř

1 stonek jarní cibulky na ozdobu

 

Postup:

  1. Na rozpáleném oleji v hluboké pánvi orestujte krátce cibuli. Česnek rozmáčkněte nožem a přihoďte ho se zázvorem do pánve. Asi minutu restujte.

  2. Růžičkovou kapustu zbavte svrchních lístků a košťálů a propláchněte ji. Veškerou nakrájenou zeleninu vhoďte do pánve, nechte ji asi 2 minuty opéct, podlijte polovinou vývaru a pod pokličkou 10 minut duste.

  3. Nalijte nyní do pánve zbylý vývar a nasypejte propláchnutou čočku. Dle chuti osolte a duste ještě 10 minut.


  4. Před podáváním vmíchejte jarní cibulku.

Reklama

Sdílejte: FB ikona

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další příspěvky