Paprikovo – tomatová polévka
Zahřeje tělo i duši...
20 ledna, 2018
Tahle polévka vás zaručeně zahřeje. Patří mezi ty, které mají opravdu plnou chuť. Paprika převažuje. Příprava je naprosto jednoduchá a rychlá, ingredience máte většinou doma. Určitě ji vyzkoušejte, bude chutnat i dětem.
PAPRIKOVO – TOMATOVÁ POLÉVKA
Doba přípravy: 10 min.
Doba vaření: do 30 min.
Na 4 porce si připravte:
4 lžíce olivového oleje
1 cibuli nakrájenou na kostičky
1 stroužek česneku nasekaný na kousíčky
3 červené papriky zbavené jádřinců a pokrájené na kostičky
500 g kvalitního rajčatového protlaku (např. Valfrutta)
2 lžičky cukru
750 ml zeleninového nebo drůbežího vývaru
1 plátek toastového chleba
1 lžičku mleté sladké papriky
1 lžičku oregana
sůl
čerstvě mletý pepř
bazalku
Postup:
- Na olivovém oleji v hluboké pánvi nebo kastrolu nechte zesklovatět cibuli. Přidejte k ní česnek a papriku a restujte asi 3 minuty.
- Na základ přidejte protlak a cukr a asi minutu míchejte. Zalijte vývarem, ztlumte teplotu a vařte polévku pod pokličkou 20 minut.
- Nalámejte do hrnce toastový chleba. Příjemně polévku zahustí. Rozmixujte vše tyčovým mixérem a dochuťte mletou paprikou, oreganem, solí (je – li potřeba) a pepřem. Povařte ještě minutu.
- Servírujte s čerstvou bazalkou, můžete přidat krutony nebo opečenou bagetu.
Napsat komentář