Paprikovo – tomatová polévka

Zahřeje tělo i duši...

20 ledna, 2018

Tahle polévka vás zaručeně zahřeje. Patří mezi ty, které mají opravdu plnou chuť. Paprika převažuje. Příprava je naprosto jednoduchá a rychlá, ingredience máte většinou doma. Určitě ji vyzkoušejte, bude chutnat i dětem. 

 

 

PAPRIKOVO – TOMATOVÁ POLÉVKA

 

Doba přípravy: 10 min.

Doba vaření: do 30 min.

 

 


Na 4 porce si připravte:

 

4 lžíce olivového oleje

1 cibuli nakrájenou na kostičky

1 stroužek česneku nasekaný na kousíčky

3 červené papriky zbavené jádřinců a pokrájené na kostičky

500 g kvalitního rajčatového protlaku (např. Valfrutta)

2 lžičky cukru

750 ml zeleninového nebo drůbežího vývaru

1 plátek toastového chleba

1 lžičku mleté sladké papriky

1 lžičku oregana

sůl

čerstvě mletý pepř

bazalku

 

 

 

Postup:

  1. Na olivovém oleji v hluboké pánvi nebo kastrolu nechte zesklovatět cibuli. Přidejte k ní česnek a papriku a restujte asi 3 minuty.
  2. Na základ přidejte protlak a cukr a asi minutu míchejte. Zalijte vývarem, ztlumte teplotu a vařte polévku pod pokličkou 20 minut.
  3. Nalámejte do hrnce toastový chleba. Příjemně polévku zahustí. Rozmixujte vše tyčovým mixérem a dochuťte mletou paprikou, oreganem, solí (je – li potřeba) a pepřem. Povařte ještě minutu.
  4. Servírujte s čerstvou bazalkou, můžete přidat krutony nebo opečenou bagetu.

Reklama

Sdílejte: FB ikona

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další příspěvky