Krůtí frikadely s bramborovo – mrkvovým pyré

Báječná večeře pro děti...

Leden 10, 2018

Inspiraci na tohle úchvatné jídlo jsem našla opět v německém časopisu. Zlehka jsem si recept upravila a frikadely naservírovala dětem k večeři. Byly naprosto nadšené a já s nimi. Celá tato dobrota je velice jemná, ale přesto chuťově výrazná. Klidně bych ji nazvala dětským jídlem.

 

 

KRŮTÍ FRIKADELY S BRAMBOROVO – MRKVOVÝM PYRÉ

 

Doba přípravy: 30 min.

Doba vaření: cca. 30 min.

 


Pro 4 osoby budete potřebovat:

 

FRIKADELY

500 g mletého krůtího masa

1 vejce

25 g rozpuštěného másla

50 g hustého bílého jogurtu

1 lžíci kečupu

2 vrchovaté lžíce strouhanky

4 lžíce čerstvé petrželky

sůl

čerstvě mletý pepř

50 ml olivového oleje

250 ml vývaru

 

BRAMBOROVO – MRKVOVÉ PYRÉ

300 g brambor oloupaných a nakrájených na klínky

300 g mrkve očištěné a nakrájené na válečky

100 ml mléka

100 ml smetany ke šlehání

50 g másla

sůl

špetku čerstvě nastrouhaného muškátového oříšku

 

 

Postup:

  1. Do velké misky dejte mleté maso a ostatní suroviny a pečlivě vše promíchejte. Nechte odpočinout. 
  2. Mezitím ve vroucí osolené vodě vařte pod pokličkou brambory s mrkví.

  3. Z masové směsi vytvořte kuličky. Rozpalte olej a kuličky na něm zvolna opékejte ze všech stran dozlatova. Pravidelně je otáčejte. V půlce podlijte vývarem. 
  4. Uvařené brambory s mrkví přeceďte. Ohřejte mléko a nalijte ho k nim. Přidejte i smetanu a muškátový oříšek. Vyšlehejte ručně metličkou, ne úplně dohladka. Ještě prohřejte.
  5. Na talíř naservírujte pyré a na něj položte frikadely. Pokapejte šťávou. Můžete vše ozdobit petrželkou a proužky mrkve.

Reklama

Sdílejte: FB ikona

Napsat komentář

Další příspěvky