Krůtí frikadely s bramborovo – mrkvovým pyré
Báječná večeře pro děti...
10 ledna, 2018
Inspiraci na tohle úchvatné jídlo jsem našla opět v německém časopisu. Zlehka jsem si recept upravila a frikadely naservírovala dětem k večeři. Byly naprosto nadšené a já s nimi. Celá tato dobrota je velice jemná, ale přesto chuťově výrazná. Klidně bych ji nazvala dětským jídlem.
KRŮTÍ FRIKADELY S BRAMBOROVO – MRKVOVÝM PYRÉ
Doba přípravy: 30 min.
Doba vaření: cca. 30 min.
Pro 4 osoby budete potřebovat:
FRIKADELY
500 g mletého krůtího masa
1 vejce
25 g rozpuštěného másla
50 g hustého bílého jogurtu
1 lžíci kečupu
2 vrchovaté lžíce strouhanky
4 lžíce čerstvé petrželky
sůl
čerstvě mletý pepř
50 ml olivového oleje
250 ml vývaru
BRAMBOROVO – MRKVOVÉ PYRÉ
300 g brambor oloupaných a nakrájených na klínky
300 g mrkve očištěné a nakrájené na válečky
100 ml mléka
100 ml smetany ke šlehání
50 g másla
sůl
špetku čerstvě nastrouhaného muškátového oříšku
Postup:
- Do velké misky dejte mleté maso a ostatní suroviny a pečlivě vše promíchejte. Nechte odpočinout.
- Mezitím ve vroucí osolené vodě vařte pod pokličkou brambory s mrkví.
- Z masové směsi vytvořte kuličky. Rozpalte olej a kuličky na něm zvolna opékejte ze všech stran dozlatova. Pravidelně je otáčejte. V půlce podlijte vývarem.
- Uvařené brambory s mrkví přeceďte. Ohřejte mléko a nalijte ho k nim. Přidejte i smetanu a muškátový oříšek. Vyšlehejte ručně metličkou, ne úplně dohladka. Ještě prohřejte.
- Na talíř naservírujte pyré a na něj položte frikadely. Pokapejte šťávou. Můžete vše ozdobit petrželkou a proužky mrkve.
Napsat komentář