Těstoviny s lososem, špenátem a rajčátky
Krémové a lahodné...
8 ledna, 2018
Lahodná kombinace lososa se špenátem vás okouzlí. Inspirovala jsem se na horách, kde jsem si podobné jídlo objednala během lyžování k obědu. Trochu jsem se bála, co mě čeká, přece jen není losos jako losos, ale vrněla jsem blahem. Doma jsem se snažila jídlo napodobit a dle mého muže dokonale. Těstoviny si zvolte jakékoliv.
TĚSTOVINY S LOSOSEM, ŠPENÁTEM A RAJČÁTKY
Doba přípravy: 10 min.
Doba vaření: 20 min.
Na 2 porce potřebujete:
1 lžíci olivového oleje
2 filety kvalitního lososa
2 stroužky česneku
sůl
100 ml bílého vína
1 malé balení čerstvého špenátu (130g)
6 koktejlových rajčátek pokrájených na klínky
100 ml smetany
čerstvě mletý pepř
těstoviny (špagety, penne,…)
Postup:
- Filety omyjte, osušte a nakrájejte na kostky. Na olivovém oleji je v hluboké pánvi krátce orestujte a pak k nim prolisujte česnek. Osolte. Promíchejte a nalijte do pánve víno.
- Po minutě přihoďte omytý špenát, ztlumte teplotu a duste 5 minut.
- Mezitím uvařte těstoviny tak, aby byly ´al dente´, tedy na skus.
- Až ke konci přihoďte rajčátka, minutu poduste a zalijte smetanou. Opepřete. Promíchejte a dále nevařte.
- Hotové těstoviny přeceďte a vložte do pánve k omáčce. Promíchejte a servírujte. Dle chuti můžete zlehka posypat parmezánem.
Napsat komentář