Těstoviny s lososem, špenátem a rajčátky

Krémové a lahodné...

Leden 8, 2018

Lahodná kombinace lososa se špenátem vás okouzlí. Inspirovala jsem se na horách, kde jsem si podobné jídlo objednala během lyžování k obědu. Trochu jsem se bála, co mě čeká, přece jen není losos jako losos, ale vrněla jsem blahem. Doma jsem se snažila jídlo napodobit a dle mého muže dokonale. Těstoviny si zvolte jakékoliv.

 

 

TĚSTOVINY S LOSOSEM, ŠPENÁTEM A RAJČÁTKY

 

Doba přípravy: 10 min.

Doba vaření: 20 min.


Na 2 porce potřebujete:

 

1 lžíci olivového oleje

2 filety kvalitního lososa

2 stroužky česneku

sůl

100 ml bílého vína

1 malé balení čerstvého špenátu (130g)

6 koktejlových rajčátek pokrájených na klínky

100 ml smetany

čerstvě mletý pepř

 

těstoviny (špagety, penne,…)

 

 

 

Postup:

  1. Filety omyjte, osušte a nakrájejte na kostky. Na olivovém oleji je v hluboké pánvi krátce orestujte a pak k nim prolisujte česnek. Osolte. Promíchejte a nalijte do pánve víno.

  2. Po minutě přihoďte omytý špenát, ztlumte teplotu a duste 5 minut.


  3. Mezitím uvařte těstoviny tak, aby byly ´al dente´, tedy na skus.
  4. Až ke konci přihoďte rajčátka, minutu poduste a zalijte smetanou. Opepřete. Promíchejte a dále nevařte.


  5. Hotové těstoviny přeceďte a vložte do pánve k omáčce. Promíchejte a servírujte. Dle chuti můžete zlehka posypat parmezánem.

Reklama

Sdílejte: FB ikona

Napsat komentář

Další příspěvky