Bílkové suchary s lískovými oříšky

Krásné a křupavé zakousnutí...

Prosinec 21, 2017

Suchárky s oříšky jsou jedním z pokladů, které mi zbyly po babičce. Maminka je peče dodnes. Ideální je péct je, když vám zbyde hodně bílků – třeba po přípravě vaječného likéru. Bude je mít raz – dva a chuť vás ohromí. Navíc vypadají moc krásně.

 

BÍLKOVÉ SUCHARY S LÍSKOVÝMI OŘÍŠKY

 

Doba přípravy: 15 min. + cca. 10 min. druhý den na dokončení

Doba pečení: 10 min. + 50 min. druhý den

 

 

Ingredience na 2 plechy suchárků:

 

9 vaječných bílků

110 g cukru krupice

110 g polohrubé mouky

100 g lískových oříšků (celých)

 

Postup:

  1. Z bílků vyšlehejte pevný sníh. Postupně k němu lehce vmíchejte cukr, mouku a nakonec oříšky. Rozehřejte troubu na 160´C, horkovzdušnou na 140´C.

     

  2. Formu na biskupský chlebíček vymažte máslem a vysypejte moukou. Přemístěte do ní bílkovou hmotu. Vložte do rozehřáté trouby a pečte asi 10 minut dozlatova. Povrch musí být pevný.
  3. Nechejte „chlebíček“ stát do druhého dne.
  4. Rozkrájejte ho na tenké plátky, které budete skládat na plech. Rozehřejte troubu na 120´C, horkovzdušnou na 100´C a plátky sušte asi 50 min. Vzniknou vám suchárky.

Reklama

Sdílejte: FB ikona

Napsat komentář

Další příspěvky