Bílkové suchary s lískovými oříšky
Krásné a křupavé zakousnutí...
21 prosince, 2017
Suchárky s oříšky jsou jedním z pokladů, které mi zbyly po babičce. Maminka je peče dodnes. Ideální je péct je, když vám zbyde hodně bílků – třeba po přípravě vaječného likéru. Bude je mít raz – dva a chuť vás ohromí. Navíc vypadají moc krásně.
BÍLKOVÉ SUCHARY S LÍSKOVÝMI OŘÍŠKY
Doba přípravy: 15 min. + cca. 10 min. druhý den na dokončení
Doba pečení: 10 min. + 50 min. druhý den
Ingredience na 2 plechy suchárků:
9 vaječných bílků
110 g cukru krupice
110 g polohrubé mouky
100 g lískových oříšků (celých)
Postup:
- Z bílků vyšlehejte pevný sníh. Postupně k němu lehce vmíchejte cukr, mouku a nakonec oříšky. Rozehřejte troubu na 160´C, horkovzdušnou na 140´C.
- Formu na biskupský chlebíček vymažte máslem a vysypejte moukou. Přemístěte do ní bílkovou hmotu. Vložte do rozehřáté trouby a pečte asi 10 minut dozlatova. Povrch musí být pevný.
- Nechejte „chlebíček“ stát do druhého dne.
- Rozkrájejte ho na tenké plátky, které budete skládat na plech. Rozehřejte troubu na 120´C, horkovzdušnou na 100´C a plátky sušte asi 50 min. Vzniknou vám suchárky.
Napsat komentář