Krůtí řízečky v kukuřičných lupíncích
Milované jídlo dětí...
13 prosince, 2017
Řízky jsou asi láskou všech dětí. Když je občas trochu obměníte a usmažíte jim je třeba ve všední den k večeři, budou nadšené. Zkuste je obalit půl napůl s kukuřičnými lupínky, které zajistí křupavost a zajímavou chuť. Krůtí maso je navíc v podobě řízků geniální.
KRŮTÍ ŘÍZEČKY V KUKUŘIČNÝCH LUPÍNCÍCH
Doba přípravy: do 30 min.
Doba vaření: 20 min.
Pro 4 strávníky si připravte:
1 krůtí prso
šťávu z ½ citrónu
čerstvě mletý pepř
sůl
1 hrnek kukuřičných lupínků – cornflakes
1 hrnek strouhanky
½ hrnku hladké mouky
2 – 3 vejce (podle velikosti)
olej na smažení – 2 : 1 slunečnicový s olivovým
Postup:
- Maso omyjte, osušte a naporcujte na malé řízečky a pokapejte ze všech stran citrónovou šťávou. Osolte je a jen zlehka opepřete.
- Kukuřičné lupínky nasypejte do sáčku a rozdrťte je dlaní. Smíchejte je pak v misce se strouhankou.
- Do jiné misky nasypejte hladkou mouku a ve třetí misce rozšlehejte vajíčka.
- Obalte řízečky klasicky v trojobalu: nejdřív v mouce, poté ve vajíčku a nakonec ve strouhankovo – lupínkové směsi. Dbejte na to, aby byly řízečky důkladně obalené. Když nebudete směs moc vtiskávat do masa, vznikne křupavější kůrka.
- V rozpáleném oleji zvolna smažte řízečky dozlatova. Po vyjmutí z pánve nechejte okapat olej, řízečky můžete skládat na kuchyňskou papírovou utěrku.
- Podávejte třeba s hranolky.
Napsat komentář