Krůtí řízečky v kukuřičných lupíncích

Milované jídlo dětí...

13 prosince, 2017

Řízky jsou asi láskou všech dětí. Když je občas trochu obměníte a usmažíte jim je třeba ve všední den k večeři, budou nadšené. Zkuste je obalit půl napůl s kukuřičnými lupínky, které zajistí křupavost a zajímavou chuť. Krůtí maso je navíc v podobě řízků geniální.

 

KRŮTÍ ŘÍZEČKY V KUKUŘIČNÝCH LUPÍNCÍCH

 

Doba přípravy: do 30 min.

Doba vaření: 20 min.

 


Pro 4 strávníky si připravte:

 

1 krůtí prso

šťávu z ½ citrónu

čerstvě mletý pepř

sůl

1 hrnek kukuřičných lupínků – cornflakes

1 hrnek strouhanky

½ hrnku hladké mouky

2 – 3 vejce (podle velikosti)

olej na smažení – 2 : 1 slunečnicový s olivovým

 

Postup:

 

 

  1. Maso omyjte, osušte a naporcujte na malé řízečky a pokapejte ze všech stran citrónovou šťávou. Osolte je a jen zlehka opepřete.
  2. Kukuřičné lupínky nasypejte do sáčku a rozdrťte je dlaní. Smíchejte je pak v misce se strouhankou.

  3. Do jiné misky nasypejte hladkou mouku a ve třetí misce rozšlehejte vajíčka.
  4. Obalte řízečky klasicky v trojobalu: nejdřív v mouce, poté ve vajíčku a nakonec ve strouhankovo – lupínkové směsi. Dbejte na to, aby byly řízečky důkladně obalené. Když nebudete směs moc vtiskávat do masa, vznikne křupavější kůrka.
  5. V rozpáleném oleji zvolna smažte řízečky dozlatova. Po vyjmutí z pánve nechejte okapat olej, řízečky můžete skládat na kuchyňskou papírovou utěrku.

  6. Podávejte třeba s hranolky.

Reklama

Sdílejte: FB ikona

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další příspěvky