Eintopf s uzeným masem

Najezte se z jednoho hrnce...

9 listopadu, 2017

Další eintopf, a určitě ne poslední! Kdo nemá rád vaření z jednoho hrnce? Já to prostě miluju. Když vše uvaříte, celý pokrm jedním šmahem naservírujete naběračkou a jste zasyceni. Co lepšího si připravit k večeři v chladných dnech? Naprosto úžasný je k eintopfu čerstvý chléb. Ten můj kváskový byl včera extrémně povedený!

 

EINTOPF S UZENÝM MASEM

 

Doba přípravy: 20 min.

Doba vaření: 1 hod. + 30 min.


 

Pro 4 osoby budou potřeba:

 

500 g uzené plece

2 lžíce olivového oleje

1 velká cibule nakrájená na klínky

2 stroužky česneku

1 velká mrkev (nebo 2 malé) pokrájená na kolečka

1 petržel pokrájená na kolečka

5 brambor rozkrájených na kostičky

½ malého květáku rozebraného na růžičky

1 kedlubna nakrájená na kousky

100 g mraženého hrášku

150 ml bílého vína

větvička libečku

sůl

čerstvě mletý pepř

hrst majoránky

 

petrželka a pažitka k podávání

 

 

 

Postup:

  1. Uzené zalijte v hrnci studenou vodou, přiveďte k varu a pod pokličkou vařte hodinu doměkka.
  2. Mezitím si očistěte a nakrájejte veškerou zeleninu.

  3. Uvařené maso vyjměte, vodu uchovejte. Nakrájejte uzené na kostičky.


  4. Na oleji v kastrolu orestujte zprudka cibuli s česnekem a pak k nim zeleninu nasypejte. Opékejte asi 5 minut a průběžně promíchávejte.
  5. Přidejte do kastrolu maso a podlijte vše vínem. Když se do poloviny odpaří, zalijte vše vývarem z uzeného tak, aby hladina sahala těsně nad zeleninu s masem. Vložte libeček. Osolte dle chuti (pozor, uzené už slané je) a ochuťte majoránkou – čerstvou či sušenou.

     

  6. Ztlumte teplotu a pod pokličkou vařte 30 minut. Podle potřeby podlévejte vždy do stejné výšky tekutiny.
  7. Hotový eintopf podávejte v miskách nebo hlubokých talířích ozdobený bylinkami. Můžete si k němu dát chléb.

Reklama

Sdílejte: FB ikona

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další příspěvky