Pečené kuře s dýní
Podzimní voňavé kuřátko...
27 října, 2017
Máme tady opět dýni, tentokrát v kombinaci s kuřátkem. Určitě vás nezklame. Hodí se báječně k podzimním dnům. Tento pokrm je zdravý, výživný a krásný na pohled. Recept mě napadl opět spontánně a jsem za to moc ráda. Věřím, že vy budete také!
PEČENÉ KUŘE S DÝNÍ
Doba přípravy: 20 min.
Doba vaření + pečení: 2,5 hod.
Ingredience:
KUŘE:
6 lžic olivového oleje
1 kuře
sůl
čerstvě mletý pepř
1 lžíce mleté papriky
30 ml olivového oleje
DÝNĚ:
1 lžíce olivového oleje
1 cibule pokrájená na klínky
4 stroužky česneku
1 malá nebo ½ velké dýně hokkaido pokrájená na kostky (nemusíte loupat)
200 ml bílého vína
hrst snítek tymiánu
drůbeží vývar na podlití
4 plátky másla na dokončení
Postup:
- Troubu rozpalte na 200´C. Kuře omyjte, osušte, ze všech stran osolte, opepřete a zasypejte paprikou. Položte ho do pekáče a zalijte olivovým olejem. Přikrytý pekáč vložte do trouby. Pečte půl hodiny.
- Mezitím si připravte dýni. Na oleji orestujte zprudka cibuli, přihoďte dýni a česnek. Podlijte bílým vínem a nechte ho zredukovat na polovinu. Poté vlijte vývar a přidejte tymián.
- Celou směs pak přidejte do pekáče ke kuřeti. Ztlumte teplotu na 180´C a pečte pod víkem 1, 5 hodiny.
- Odklopte víko pekáče, podle potřeby podlijte kuře a poklaďte ho plátky másla. Dopékejte ještě asi 20 – 30 minut. Vytvoří se krásně křupavá kůžička. Kuře podávejte třeba s opečenými bramborami.
Napsat komentář