Pečené kuře s dýní

Podzimní voňavé kuřátko...

27 října, 2017

Máme tady opět dýni, tentokrát v kombinaci s kuřátkem. Určitě vás nezklame. Hodí se báječně k podzimním dnům. Tento pokrm je zdravý, výživný a krásný na pohled. Recept mě napadl opět spontánně a jsem za to moc ráda. Věřím, že vy budete také!

 

PEČENÉ KUŘE S DÝNÍ

 

Doba přípravy: 20 min.

Doba vaření + pečení: 2,5 hod.

 

 

Ingredience:

 

KUŘE:

6 lžic olivového oleje

1 kuře

sůl

čerstvě mletý pepř

1 lžíce mleté papriky

30 ml olivového oleje

 

DÝNĚ:

1 lžíce olivového oleje

1 cibule pokrájená na klínky

4 stroužky česneku

1 malá nebo ½ velké dýně hokkaido pokrájená na kostky (nemusíte loupat)

200 ml bílého vína

hrst snítek tymiánu

drůbeží vývar na podlití

4 plátky másla na dokončení

 

 

Postup:

  1. Troubu rozpalte na 200´C. Kuře omyjte, osušte, ze všech stran osolte, opepřete a zasypejte paprikou. Položte ho do pekáče a zalijte olivovým olejem. Přikrytý pekáč vložte do trouby. Pečte půl hodiny.
  2. Mezitím si připravte dýni. Na oleji orestujte zprudka cibuli, přihoďte dýni a česnek. Podlijte bílým vínem a nechte ho zredukovat na polovinu. Poté vlijte vývar a přidejte tymián.

  3. Celou směs pak přidejte do pekáče ke kuřeti. Ztlumte teplotu na 180´C a pečte pod víkem 1, 5 hodiny.
  4. Odklopte víko pekáče, podle potřeby podlijte kuře a poklaďte ho plátky másla. Dopékejte ještě asi 20 – 30 minut. Vytvoří se krásně křupavá kůžička. Kuře podávejte třeba s opečenými bramborami.

Reklama

Sdílejte: FB ikona

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další příspěvky