Tartaletky s náplní z lesních hub

Voňavé koláčky jako hlavní pokrm...

Říjen 25, 2017

Tartaletky jsou mini koláčky z listového či křehkého těsta, které můžete naplnit prakticky čímkoliv. Sladkou i slanou náplní. Já jsem tentokrát sáhla po mých milovaných houbách, které jsem zkombinovala s ricottou. Vyšlo to náramně a jsem si jistá, že tuhle dobrotu brzy zopakuji.

 

♥  Pokud nemáte malé zapékací formičky, nezoufejte, upečte jeden velký koláč.

 

 

TARTALETKY S NÁPLNÍ Z LESNÍCH HUB

Doba přípravy: 15 min.

Doba vaření + pečení: 15 min. + 15 min.

 

Na 4 formičky o průměru 12 cm (nebo 1 koláčovou formu):

 

1 lžíce másla

250 g lesních hub očištěných a pokrájených na kostičky (čerstvých či mražených)

1 velký stroužek česneku

2 jarní cibulky

sůl

čerstvě mletý pepř

čerstvé nebo sušené oregano

250 g listového těsta (předem rozválené vám ušetří práci)

250 g sýru ricotta

2 vejce

špetka strouhaného muškátového oříšku

 

 

 

Postup:

  1. Na másle orestujte houby a podlijte je trochou vroucí vody. Osolte, opepřete a nechejte dusit 10 minut.
  2. Rozehřejte si zatím troubu na 200´C a připravte listové těsto. Podle formiček si vykrojte kola s větším okrajem. Formičky vymažte máslem a těstem je vystelte tak, aby přebývající těsto bylo ohnuté přes okraje. Dna propíchejte vidličkou.

  3. Jarní cibulku pokrájejte na kolečka, bílou část nasypejte k houbám, zelenou odložte stranou. K houbám prolisujte i česnek a přidejte oregano. Promíchejte a nechte ještě 3 minuty podusit.


  4. Vložte formičky na plech do trouby a předpečte těsto 5 minut. Pokud bude přece jen sjíždět, nezoufejte, nevadí. Klidně ho nějakým zbytkem těsta nastavte.

  5. Mezitím si připravte ricottu. Prošlehejte ji v misce s vajíčky, jemně osolte a nastrouhejte muškátový oříšek.

  6. Vytáhněte plech s předpečeným těstem a rozdělte do formiček ricottu. Na ni přijde houbová náplň a zbylá zelená kolečka jarní cibulky. Snižte teplotu na 180´C a ještě 10 minut pečte.

Reklama

Sdílejte: FB ikona

Napsat komentář

Další příspěvky