Krůtí ragú s houbami, ořechy, brusinkami a ořechovými rösti

Óda na podzimní dary...

16 října, 2017

Kombinace surovin v tomto božském pokrmu je naprosto dokonalá. Nemohu se chlubit tím, že jsem ho vymyslela, našla jsem jej v jednom německém časopise, ale ten, kdo ho stvořil, si zaslouží poklonu. Všeho je tu tak akorát, chuť je lahodná a vůně omamná. Ač je omáčka smetanová a rösti, čili bramborové placičky, jsou smažené, jídlo vůbec není těžké do žaludku. A říkám vám rovnou: za tuhle dobrotu by se nemusela stydět ani výborná restaurace.

 

♥ Rösti pocházejí ze Švýcarska a jsou jedním ze základních pokrmů této krásné země. Podávají se nejen jako příloha, ale i hlavní jídlo. A to na spoustu způsobů.

 

 

KRŮTÍ RAGÚ S HOUBAMI, BRUSINKAMI A OŘECHOVÝMI RÖSTI

 

 

Doba přípravy: 30 min.

Doba vaření: 40 min.

 

 

 

 

Ingredience na 4 porce:

 

RAGÚ:

 

2 lžíce rostlinného oleje

500 g krůtích prsou

sůl

čerstvě mletý pepř

1 velká cibule posekaná nadrobno

200 g lesních hub (nebo krémových žampiónů) pokrájených na kousky

200 ml drůbežího vývaru

250 ml smetany ke šlehání

100 g brusinek (použila jsem brusinový džem z Ikea)

40 g vyloupaných vlašských ořechů posekaných na kousíčky

 

 

RÖSTI:

 

500 g brambor uvařených ve slupce (nejlépe den předem)     

1 žloutek

1 lžíce hladké mouky

30 g vyloupaných vlašských ořechů posekaných na kousíčky

sůl

rostlinný olej na smažení

 

čerstvá petrželka k podávání

 

 

 

Postup:

 

  1. Omyjte a osušte maso a nakrájejte ho na proužky.
  2. Rozehřejte ve velké hluboké pánvi či v kastrolu olej a opečte na něm ze všech stran maso. Osolte a opepřete. Pak přidejte cibuli s houbami a restujte asi 5 minut.
  3. Vlijte vývar a smetanu, zakryjte pokličkou a nechte zvolna vařit 15 minut.
  4. Mezitím si připravte rösti. Uvařené brambory oloupejte a nastrouhejte nahrubo do mísy. Přidejte žloutek a mouku, ořechy, osolte a vymíchejte tuhé těsto. V pánvi rozehřejte olej, tvořte v dlaních kuličky, které rozplácnete a přitlačíte na pánev. Smažte z obou stran dozlatova.
  5. Do ragú vmíchejte brusinky a ještě pár minut nechejte povařit. Přidejte ořechy.


  6. Servírujte ragú s rösti, posypejte čerstvou petrželkou.

Reklama

Sdílejte: FB ikona

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další příspěvky