Krůtí ragú s houbami, ořechy, brusinkami a ořechovými rösti
Óda na podzimní dary...
16 října, 2017
Kombinace surovin v tomto božském pokrmu je naprosto dokonalá. Nemohu se chlubit tím, že jsem ho vymyslela, našla jsem jej v jednom německém časopise, ale ten, kdo ho stvořil, si zaslouží poklonu. Všeho je tu tak akorát, chuť je lahodná a vůně omamná. Ač je omáčka smetanová a rösti, čili bramborové placičky, jsou smažené, jídlo vůbec není těžké do žaludku. A říkám vám rovnou: za tuhle dobrotu by se nemusela stydět ani výborná restaurace.
♥ Rösti pocházejí ze Švýcarska a jsou jedním ze základních pokrmů této krásné země. Podávají se nejen jako příloha, ale i hlavní jídlo. A to na spoustu způsobů.
KRŮTÍ RAGÚ S HOUBAMI, BRUSINKAMI A OŘECHOVÝMI RÖSTI
Doba přípravy: 30 min.
Doba vaření: 40 min.
Ingredience na 4 porce:
RAGÚ:
2 lžíce rostlinného oleje
500 g krůtích prsou
sůl
čerstvě mletý pepř
1 velká cibule posekaná nadrobno
200 g lesních hub (nebo krémových žampiónů) pokrájených na kousky
200 ml drůbežího vývaru
250 ml smetany ke šlehání
100 g brusinek (použila jsem brusinový džem z Ikea)
40 g vyloupaných vlašských ořechů posekaných na kousíčky
RÖSTI:
500 g brambor uvařených ve slupce (nejlépe den předem)
1 žloutek
1 lžíce hladké mouky
30 g vyloupaných vlašských ořechů posekaných na kousíčky
sůl
rostlinný olej na smažení
čerstvá petrželka k podávání
Postup:
- Omyjte a osušte maso a nakrájejte ho na proužky.
- Rozehřejte ve velké hluboké pánvi či v kastrolu olej a opečte na něm ze všech stran maso. Osolte a opepřete. Pak přidejte cibuli s houbami a restujte asi 5 minut.
- Vlijte vývar a smetanu, zakryjte pokličkou a nechte zvolna vařit 15 minut.
- Mezitím si připravte rösti. Uvařené brambory oloupejte a nastrouhejte nahrubo do mísy. Přidejte žloutek a mouku, ořechy, osolte a vymíchejte tuhé těsto. V pánvi rozehřejte olej, tvořte v dlaních kuličky, které rozplácnete a přitlačíte na pánev. Smažte z obou stran dozlatova.
- Do ragú vmíchejte brusinky a ještě pár minut nechejte povařit. Přidejte ořechy.
- Servírujte ragú s rösti, posypejte čerstvou petrželkou.
Leave a Reply