Dýňovo – pomerančové kari s kuřecím masem

Podzimní Asie...

2 října, 2017

Nemůžu se asijské kuchyně nabažit. Stejně tak podzimu a jeho barev. Co takhle tyhle dvě věci spojit? Vznikne z toho úžasné kari, při jehož konzumaci budete zavírat oči. Za to vám ručím! Inspiroval mě obrázek podobného pokrmu v časopisu Food, ale vytvořila jsem si vlastní recept. Po tom úspěchu je mi jasné, že jej brzy zopakuji! Je to jedním slovem bomba.

 

 

DÝŇOVO – POMERANČOVÉ KARI S KUŘECÍM MASEM

 

Doba přípravy: 20 min.

Doba vaření: 30 min.

 

 

 

Pro 2 osoby budete potřebovat:

 

2 lžíce rostlinného oleje

2 vykostěná kuřecí stehýnka

2 lžíce skvělé sójové omáčky (já používám Kikkoman)

1 cibuli nakrájenou na proužky

5 cm zázvoru oloupaného a nakrájeného na plátky

1 velkou lžíci červené kari pasty

1 malou nebo půlku velké dýně hokkaido

1 oloupaný pomeranč

vývar na podlévání

200 ml kokosového mléka

sůl

 

hrst pražených arašídů

hrst čerstvého koriandru

 

 

PŘÍLOHA

2 lžíce rostlinného oleje

4 hřebíčky

2 hrsti jasmínové rýže

1/4 jarní cibulky na ozdobu

 

 

 

Postup:

  1. Kuřecí stehenní řízky omyjte, osušte a očistěte. Potřete je sójovou omáčkou.
  2. Na rozpáleném oleji je zprudka restujte asi 5 minut. Mezitím si připravte dýni a pomeranč. Dýni omyjte (není potřeba loupat), rozkrojte, vydlabejte semínka a rozkrájejte ji na měsíčky. Oloupaný pomeranč rozdělte na čtvrtky.

  3. Nyní přihoďte do pánve cibuli a zázvor společně s kari pastou. Opékejte asi 2 minuty a pak na základ vhoďte dýni a pomeranče. Po chvilce podlijte vývarem a stáhněte teplotu. Průběžně vymačkávejte vařečkou z pomerančů šťávu a dužinu. Duste vše asi 20 minut.

  4. Mezitím si uvařte rýži. Na rozpálený olej nasypte rýži, krátce orestujte a pak zalijte vývarem. Duste při mírné teplotě 10 minut.
  5. Vyjměte z pánve slupky od pomeranče a nalijte do ní kokosové mléko. Určitě použijte husté mléko, které se drží na povrchu plechovky. Konzistence omáčky bude krásně krémová. Dosolte.
  6. Kari naservírujte na talíř, zasypejte ho arašídy a koriandrem. Rýži podávejte ozdobenou jarní cibulkou.

Reklama

Sdílejte: FB ikona

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další příspěvky