Krůtí maso pečené na dýni
Barevné stejně jako podzim...
19 září, 2017
Dýně jsou podzimní dary, které jsou neskutečně krásné a pestrobarevné stejně jako podzim sám. Mám je moc ráda nejen jako pokrm, ale také jako dekoraci. Několik dýňových receptů u mě již najdete, dnes přidávám úplně nový, který jsem stvořila včera. Jsem na něj opravdu pyšná, protože všechny chutě do sebe dokonale zapadají a ladí spolu jako krásná hudba. Tenhle recept je prostě skvělý, a ještě navíc můj!
♥ Pokud máte strach, že vám děti pečenou dýni nesní, udělejte to jako já. Přepasírujte ji přes sítko do šťávy a promíchejte. Ani o tom nebudou vědět.
KRŮTÍ MASO PEČENÉ NA DÝNI
Doba přípravy: 25 min.
Doba vaření + pečení: 2 hod.
Ingredience pro 4 strávníky:
1 vykostěné krůtí stehno
sůl
čerstvě mletý pepř
1 malá dýně hokkaido
2 lžíce másla
1 lžíce olivového oleje
1 velká cibule pokrájená na klínky
3 stroužky česneku překrojené napůl
1,5 cm zázvoru nakrájeného na plátky
hrst snítek tymiánu + několik na ozdobu
200 ml bílého vína
Postup:
- Krůtí maso omyjte a osušte. Nemusíte jej čistit od blanek, vypečou se a dají masu šťavnatost. Osolte a opepřete jej z obou stran.
- Rozpalte troubu na 200´C. Dýni neloupejte, rozpulte ji a nakrájejte na měsíčky. Z nich vydlabejte opatrně semínka.
- V kastrolu nebo pekáči, který může z plotny do trouby (já mám litinový hrnec), opečte na másle a olivovém oleji zprudka maso z obou stran, dokud se nezatáhne a nezbělá.
- Maso vyjměte a vhoďte do hrnce nebo pekáče cibuli společně s česnekem. Když začnou chytat barvu, přihoďte zázvor, tymián a dýni. Restujte asi 3 minuty.
- Nyní vraťte maso zpět, podlijte vínem, promíchejte, přilijte trochu vroucí vody a vložte pod pokličkou do trouby. Pečte necelé 2 hodiny, podle potřeby po troškách podlévejte.
- Skvělou přílohou jsou šťouchané brambory nebo třeba rýže.
Napsat komentář