Jogurtová buchta se švestkami

Jako u babičky...

16 září, 2017

Je to taková ta buchta, která vám evokuje domov, babičku, pohodu, chalupu, teplo domova. Je velice snadná, moc dobrá a vláčná, přitom krásně pevná. Když si k ní uvaříte kakao, přenesete se do dětství. A určitě s ní potěšíte celou rodinu nebo víkendovou návštěvu. Recept vznikl skoro omylem, pokoušela jsem se o trochu jinou buchtu a trochu ji obměnila.

 

 

JOGURTOVÁ BUCHTA SE ŠVESTKAMI

 

Doba přípravy: 30 min.

Doba pečení: 35 min. (180´C / 160´C horkovzdušná trouba)

 

Na malý hluboký plech (36 x 25 cm):

 

3 vejce

125 g cukru krupice

100 g rozpuštěného másla

200 g bílého jogurtu

175 g hladké mouky

1 balíček vanilkového pudingu (40 g)

½ balíčku kypřicího prášku do pečiva

kůru z 1 citrónu

cca. 400 g švestek – rozpůlených a vypeckovaných

 

moučkový cukr na poprášení

 

 

Postup:

  1. V robotu nebo pomocí ručního mixéru vyšlehejte vejce s cukrem do světlé barvy.
  2. Metličkou prošlehejte v misce rozpuštěné máslo s jogurtem a pak směs přidejte k vaječné hmotě.
  3. Do jiné misky prosejte mouku s kypřicím prášek, vmíchejte puding. Nasypejte do šlehací nádoby k ostatním surovinám. Důkladně prošlehejte.
  4. Pekáč vyložte pečicím papírem a přesuňte na něj polovinu těsta. Uhlaďte a naskládejte švestky – řezem nahoru. Zalijte zbytkem těsta a rovnoměrně rozetřete.


  5. Pečte buchtu přibližně 35 minut, hlídejte ji ke konci, každá trouba peče jinak. Povrch bude nahnědlý a pevný.
  6. Krájejte buchtu vychladnutou a poprášenou moučkovým cukrem.

Reklama

Sdílejte: FB ikona

2 komentáře: “Jogurtová buchta se švestkami”

  1. Výborná!! Dělala jsem dvojitou porci, na půl jahody a na půl borůvky a jen se zaprášilo😍

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další příspěvky