Jogurtová buchta se švestkami
Jako u babičky...
16 září, 2017
Je to taková ta buchta, která vám evokuje domov, babičku, pohodu, chalupu, teplo domova. Je velice snadná, moc dobrá a vláčná, přitom krásně pevná. Když si k ní uvaříte kakao, přenesete se do dětství. A určitě s ní potěšíte celou rodinu nebo víkendovou návštěvu. Recept vznikl skoro omylem, pokoušela jsem se o trochu jinou buchtu a trochu ji obměnila.
JOGURTOVÁ BUCHTA SE ŠVESTKAMI
Doba přípravy: 30 min.
Doba pečení: 35 min. (180´C / 160´C horkovzdušná trouba)
Na malý hluboký plech (36 x 25 cm):
3 vejce
125 g cukru krupice
100 g rozpuštěného másla
200 g bílého jogurtu
175 g hladké mouky
1 balíček vanilkového pudingu (40 g)
½ balíčku kypřicího prášku do pečiva
kůru z 1 citrónu
cca. 400 g švestek – rozpůlených a vypeckovaných
moučkový cukr na poprášení
Postup:
- V robotu nebo pomocí ručního mixéru vyšlehejte vejce s cukrem do světlé barvy.
- Metličkou prošlehejte v misce rozpuštěné máslo s jogurtem a pak směs přidejte k vaječné hmotě.
- Do jiné misky prosejte mouku s kypřicím prášek, vmíchejte puding. Nasypejte do šlehací nádoby k ostatním surovinám. Důkladně prošlehejte.
- Pekáč vyložte pečicím papírem a přesuňte na něj polovinu těsta. Uhlaďte a naskládejte švestky – řezem nahoru. Zalijte zbytkem těsta a rovnoměrně rozetřete.
- Pečte buchtu přibližně 35 minut, hlídejte ji ke konci, každá trouba peče jinak. Povrch bude nahnědlý a pevný.
- Krájejte buchtu vychladnutou a poprášenou moučkovým cukrem.
Výborná!! Dělala jsem dvojitou porci, na půl jahody a na půl borůvky a jen se zaprášilo😍
Moc děkuji, to je úžasná zpráva!!!