Kuřecí paličky s žampióny a opečenou bagetkou
Šťavnaté, křupavé, voňavé...
5 září, 2017
Vynikající a lehká večeře, která vás určitě potěší. Až ochutnáte křupavou bagetu nasáklou skrz naskrz výpekem z kuřete, máslem a olivovým olejem, budete nadšení. A opět na tom vůbec nic není. Určitě doporučuji zakoupit kvalitní kuře, investice se vám vrátí v podobě šťavnatého a chutného masíčka. Nebudete potřebovat ani přílohu. Doporučuji však salát.
KUŘECÍ PALIČKY S ŽAMPIÓNY A OPEČENOU BAGETKOU
Doba přípravy: 20 min.
Doba pečení: 2 hod.
Pro 4 strávníky budete potřebovat:
12 kuřecích paliček
sůl
1 lžíci mleté sladké papriky
50 ml olivového oleje
200 g žampiónů (já mám nejraději krémové) pokrájených na kousky
1 světlou bagetu pokrájenou na kostky
100 g másla
hrst petrželky + trochu na podávání
Postup:
- Rozpalte si troubu na 160´C. Paličky omyjte a osušte, osolte, posypejte paprikou a vyskládejte je do pekáče.
- Kolem masa „naházejte“ žampióny a bagetku. Zalijte vše olivovým olejem. Je dobré, aby byla bageta pěkně nasáklá.
- Máslo rozdělte na 2 poloviny. První polovinu nakrájejte na plátky a poklaďte je na kuře. Zasypejte petrželkou.
- Přikryjte pekáč a nechejte péct něco přes hodinu a půl. Pokud bude potřeba, občas podlijte trochou horké vody.
- 15 min. před koncem odstraňte víko pekáče, naskládejte na kuře druhou polovinu másla pokrájenou na plátky a zvyšte teplotu na 200´C. Odkryté dopečte dokřupava. Nakonec ozdobte petrželkou. Paličky můžete podávat jen se salátkem, například rajčatovým, bagetka vás zasytí.
Napsat komentář