Kuřecí paličky s žampióny a opečenou bagetkou

Šťavnaté, křupavé, voňavé...

5 září, 2017

Vynikající a lehká večeře, která vás určitě potěší. Až ochutnáte křupavou bagetu nasáklou skrz naskrz výpekem z kuřete, máslem a olivovým olejem, budete nadšení. A opět na tom vůbec nic není. Určitě doporučuji zakoupit kvalitní kuře, investice se vám vrátí v podobě šťavnatého a chutného masíčka. Nebudete potřebovat ani přílohu. Doporučuji však salát. 

 

 

KUŘECÍ PALIČKY S ŽAMPIÓNY A OPEČENOU BAGETKOU

 

Doba přípravy: 20 min.

Doba pečení: 2 hod.


Pro 4 strávníky budete potřebovat:

 

12 kuřecích paliček

sůl

1 lžíci mleté sladké papriky

50 ml olivového oleje

200 g žampiónů (já mám nejraději krémové) pokrájených na kousky

1 světlou bagetu pokrájenou na kostky

100 g másla

hrst petrželky + trochu na podávání

 

 

 

 

Postup:

  1. Rozpalte si troubu na 160´C. Paličky omyjte a osušte, osolte, posypejte paprikou a vyskládejte je do pekáče.
  2. Kolem masa „naházejte“ žampióny a bagetku. Zalijte vše olivovým olejem. Je dobré, aby byla bageta pěkně nasáklá.
  3. Máslo rozdělte na 2 poloviny. První polovinu nakrájejte na plátky a poklaďte je na kuře. Zasypejte petrželkou.

  4. Přikryjte pekáč a nechejte péct něco přes hodinu a půl. Pokud bude potřeba, občas podlijte trochou horké vody.
  5. 15 min. před koncem odstraňte víko pekáče, naskládejte na kuře druhou polovinu másla pokrájenou na plátky a zvyšte teplotu na 200´C. Odkryté dopečte dokřupava. Nakonec ozdobte petrželkou. Paličky můžete podávat jen se salátkem, například rajčatovým, bagetka vás zasytí.

Reklama

Sdílejte: FB ikona

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další příspěvky