Smetanový pohár s ananasem

Budete vrnět blahem...

Září 1, 2017

Ano, je to kalorická bomba. Ale chcete, aby vaši hosté například po grilování vrněli blahem, a vy s nimi? Nebo chcete servírovat lahodnou krémovou dobrotu k odpolední kávě? Tak vyzkoušejte tenhle pohár. Je to totiž luxus, jehož příprava vám nezabere celou věčnost.

 

 

SMETANOVÝ POHÁR S ANANASEM

 

Doba přípravy: 20 min.

Doba vaření: 10 min.


Na 4 poháry:

 

½ ananasu

2 lžíce medu

1 vanilkový lusk

1 panák rumu

250 ml zakysané smetany

2 plnotučné tvarohy (v kelímku)

100 ml smetany ke šlehání

1 vanilkový cukr

 

 

Postup:

  1. Připravte si 4 skleničky na poháry.
  2. V míse vyšlehejte tvarohy se zakysanou i sladkou smetanou a s vanilkovým cukrem. Vznikne vám krásný nadýchaný krém. Rozdělte jej do připravených skleniček a vložte do chladničky trochu ztuhnout.
  3. Očistěte ananas a nakrájejte ho na kousky – spíše užší, než aby to byly pravidelné kostky.
  4. Na pánev dejte med, rozehřejte jej a přihoďte ananas. Na mírném ohni jej zvolna opékejte.
  5. Vanilkový lusk rozřízněte podélně nožem a jedním tahem z něj vyškrábněte semínka. Poté semínka i lusk přidejte do pánve.
  6. Přilijte rum a opékejte ještě ananas do zkaramelizování. Měl by chytat hnědou barvu. Trvá to asi 7 minut.
  7. Opečený ananas i se šťávou nyní navrstvěte do skleniček. Vraťte je pak do chladničky a nechejte je tam až do podávání. Dezert je skvělý i druhý den!

Reklama

Sdílejte: FB ikona

Napsat komentář

Další příspěvky