Smetanový pohár s ananasem
Budete vrnět blahem...
1 září, 2017
Ano, je to kalorická bomba. Ale chcete, aby vaši hosté například po grilování vrněli blahem, a vy s nimi? Nebo chcete servírovat lahodnou krémovou dobrotu k odpolední kávě? Tak vyzkoušejte tenhle pohár. Je to totiž luxus, jehož příprava vám nezabere celou věčnost.
SMETANOVÝ POHÁR S ANANASEM
Doba přípravy: 20 min.
Doba vaření: 10 min.
Na 4 poháry:
½ ananasu
2 lžíce medu
1 vanilkový lusk
1 panák rumu
250 ml zakysané smetany
2 plnotučné tvarohy (v kelímku)
100 ml smetany ke šlehání
1 vanilkový cukr
Postup:
- Připravte si 4 skleničky na poháry.
- V míse vyšlehejte tvarohy se zakysanou i sladkou smetanou a s vanilkovým cukrem. Vznikne vám krásný nadýchaný krém. Rozdělte jej do připravených skleniček a vložte do chladničky trochu ztuhnout.
- Očistěte ananas a nakrájejte ho na kousky – spíše užší, než aby to byly pravidelné kostky.
- Na pánev dejte med, rozehřejte jej a přihoďte ananas. Na mírném ohni jej zvolna opékejte.
- Vanilkový lusk rozřízněte podélně nožem a jedním tahem z něj vyškrábněte semínka. Poté semínka i lusk přidejte do pánve.
- Přilijte rum a opékejte ještě ananas do zkaramelizování. Měl by chytat hnědou barvu. Trvá to asi 7 minut.
- Opečený ananas i se šťávou nyní navrstvěte do skleniček. Vraťte je pak do chladničky a nechejte je tam až do podávání. Dezert je skvělý i druhý den!
Napsat komentář