Květák s křupavým posypem
Úžasná zdravá a lehká večeře...
28 srpna, 2017
V hlavní roli opět květák, tentokrát v tak zajímavé variantě, která vás opravdu mile překvapí. Inspirovala jsem se v časopise FOOD, ale většinu receptu si udělala po svém. Tak moc mi tato lehká večeře chutnala! A nejen mně. Ta vůně opékajícího se posypu vás dostane!
KVĚTÁK S KŘUPAVÝM POSYPEM
Doba přípravy: 15 min.
Doba vaření: 10 min.
Porce pro 2 strávníky:
1 květák rozebraný na růžičky
velká hrst lískových oříšků
80 g másla
8 lžic strouhanky
2 stroužky česneku
nasekané listy z 1 větvičky libečku
půl hrsti nasekané petrželky
Postup:
- Růžičky květáku ponořte na 10 minut do studené osolené vody. Poté jej propláchněte a uvařte ve vroucí osolené vodě tak, aby byl pevný na skus. Trvá to do 10 minut.
- Mezitím si připravte posyp. Oříšky vložte do silnějšího sáčku a paličkou na maso je rozdrťte na větší kousíčky.
- V pánvičce rozpusťte máslo, nasypejte k němu strouhanku a na mírném ohni ji promíchávejte, aby se celá obalila máslem. Přihoďte oříšky, prolisujte k nim česnek a vše opékejte do světle hnědé barvy. Nakonec přimíchejte libeček s petrželkou.
- Uvařený květák přeceďte, naservírujte na talíř a posypte křupavou dobrotou.
Napsat komentář