Květák s křupavým posypem

Úžasná zdravá a lehká večeře...

28 srpna, 2017

V hlavní roli opět květák, tentokrát v tak zajímavé variantě, která vás opravdu mile překvapí. Inspirovala jsem se v časopise FOOD, ale většinu receptu si udělala po svém. Tak moc mi tato lehká večeře chutnala! A nejen mně. Ta vůně opékajícího se posypu vás dostane!

 

KVĚTÁK S KŘUPAVÝM POSYPEM

 

Doba přípravy: 15 min.

Doba vaření: 10 min.

 

 


 

Porce pro 2 strávníky:

 

1 květák rozebraný na růžičky

velká hrst lískových oříšků

80 g másla

8 lžic strouhanky

2 stroužky česneku

nasekané listy z 1 větvičky libečku

půl hrsti nasekané petrželky

 

 

 

Postup:

  1. Růžičky květáku ponořte na 10 minut do studené osolené vody. Poté jej propláchněte a uvařte ve vroucí osolené vodě tak, aby byl pevný na skus. Trvá to do 10 minut.
  2. Mezitím si připravte posyp. Oříšky vložte do silnějšího sáčku a paličkou na maso je rozdrťte na větší kousíčky.

  3. V pánvičce rozpusťte máslo, nasypejte k němu strouhanku a na mírném ohni ji promíchávejte, aby se celá obalila máslem. Přihoďte oříšky, prolisujte k nim česnek a vše opékejte do světle hnědé barvy. Nakonec přimíchejte libeček s petrželkou.
  4. Uvařený květák přeceďte, naservírujte na talíř a posypte křupavou dobrotou.

Reklama

Sdílejte: FB ikona

Napsat komentář

Další příspěvky