Dušené hovězí se zeleninou z jednoho hrnce (Eintopf)

Milujeme Eintopfy...

23 srpna, 2017

Mám pro vás další „Eintopf“, neboli pokrm z jednoho hrnce. Není nad to, vařit všechno v jedné nádobě. Jediná práce, kterou budete mít, je s očištěním a nakrájením zeleniny a masa. Pak už se skoro o nic nestaráte. Výsledek je perfektní. Tuhle dobrotu si můžete dát k obědu či k večeři. Vždy vás skvěle zasytí, ale zároveň nebudete mít pocit „těžkého“ jídla. Máte – li k dispozici jinou zeleninu, klidně můj recept obměňte. Fantazii se meze nekladou!

 

DUŠENÉ HOVĚZÍ SE ZELENINOU Z JEDNOHO HRNCE (EINTOPF)

 

Doba přípravy: 25 min.

Doba vaření: 3 hod.

 

 

 

 

Na 4 porce budete potřebovat:

 

600 g zadního hovězího vcelku

3 lžíce rostlinného oleje

1 velkou cibuli nakrájenou na klínky

2 velké mrkve pokrájené na silná kolečka

1 velkou petržel pokrájenou na silnou kolečka

1 cuketu nakrájenou na kostičky

2 řapíky celeru nakrájené na kousky + konce s listy vcelku

2 zralá měkká rajčata nakrájená na osminky

sůl

čerstvě mletý pepř

1 lžíci kmínu

větvičku libečku

majoránku – čerstvou či sušenou – já ráda kombinuji

6 brambor nakrájených na kostičky

 

 

 

Postup:

  1. Maso vyjměte z chladničky a nakrájejte jej na kostky. Při pokojové teplotě si chvli odpočine.
  2. V nepřilnavém kastrolu (já používám litinový) rozehřejte olej a zprudka na něm orestujte cibuli, dokud nezačne chytat barvu. Pak k ní přidejte mrkev, petržel, cuketu, řapíkatý celer i rajčata. Chvíli restujte.

  3. Nyní přihoďte maso, osolte, opepřete a přisypejte kmín. Opékejte ho spolu se zeleninovým základem tak dlouho, dokud na všech stranách nezhnědne. Poté zalijte vroucí vodou, tak aby byl obsah hrnce téměř ponořený. Duste pod pokličkou při mírné teplotě 2,5 hodiny, podle potřeby podlévejte.


  4. 20 minut před koncem přidejte k masu a zelenině brambory a majoránku. Před podáváním vyjměte konce řapíkatého celeru a libeček.

Reklama

Sdílejte: FB ikona

3 komentáře: “Dušené hovězí se zeleninou z jednoho hrnce (Eintopf)”

  1. veronika napsal:

    Skvělý!! Hovězí u nás milujeme a taky už nápady docházejí..😉 Určo vyzkouším..! Jen – fakt ničím nezahušťuješ..? Ani 1 lžíci..?🙂 A ta zeleninka po tak dlouhým varu – není moc..? Z pomaláče je i po 10 hodinách hezky na skus, ale tady..? Přisti týden jdu na to!! 😉

    • Moms Hotel Tereza napsal:

      Verunko, nemusela jsem zahustit absolutně ničím. Nádhernou barvu udělala rajčata a hustotu právě zelenina, která se ale nerozvařila. Dnes jsem dojídala k obědu a nemělo to chybu!

  2. Verča napsal:

    Tak prima! Do Axonu po cvíču to bude suprový..! 😉

Napsat komentář: veronika Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další příspěvky