Pečená kuřecí stehna na česneku a citrónu
Středomořská chuť u vás doma...
21 srpna, 2017
Pečené kuře je tak vděčné jídlo! Nejen proto, že je cenově dostupné a tak oblíbené, ale dá se připravit na tolik způsobů! Když ho budete péct pomalu, získáte křehké a šťavnaté maso. Když nebudete šetřit máslem, budete se pak moci zakousnout do nádherně křupavé kůrčičky. Moje dnešní varianta je taková středomořská. Určitě vám moc zachutná!
PEČENÁ KUŘECÍ STEHNA NA ČESNEKU A CITRÓNU
Doba přípravy: 20 min.
Doba pečení: 2 hod.
Pro 4 osoby budete potřebovat:
50 ml olivového oleje
4 lžíce másla + 4 lžíce másla před dokončením
4 kuřecí čtvrtky
sůl
1 lžíci mleté papriky
2 lžíce kmínu
1 paličku česneku překrojená napůl
1 očištěný citrón nakrájený na osminy
5 lístků šalvěje
2 snítky rozmarýnu
Postup:
- Rozpalte troubu na 180´C.
- Do pekáče nalijte polovinu olivového oleje. Omyté a osušené kuřecí čtvrtky z obou stran osolte a posypte paprikou. Zalijte je zbývajícím olejem a pak na ně rovnoměrně nasypejte kmín.
- Kolem kuřete rozprostřete česnek a kousky citrónu, přidejte šalvěj a rozmarýn.
- Vložte pekáč přiklopený víkem do trouby a pečte 1, 5 hodiny. Poté odstraňte víko, na stehna položte plátky másla, aby se vytvořila kůrčička. Zesilte teplotu na 200´C (podle barvy) a dopékejte ještě půl hodiny odkryté.
- Kuře podávejte se salátem, bramborami nebo rýží.
Leave a Reply